Троа вкара 3 на ПСЖ, но Меси, Неймар и Мбапе имаха отговор на всичко (ВИДЕО)


Троа вкара 3 на ПСЖ, но Меси, Неймар и Мбапе имаха отговор на всичко (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

15303 0

Шампионът на Франция Пари Сен Жермен победи отбора на Троа с 4:3 като домакин в мач от 13-ия кръг на Лига 1. Звездното трио на парижани Лионел Меси, Неймар и Килиан Мбапе отбелязаха по един гол, за да измъкнат победата за своя тим на стадион "Парк де Пренс" в Париж.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само три минути игра гостите от Троа шокираха шампиона на Франция. Парижани проспаха атака на футболистите в небесносиньо, които атакуваха през левия фланг. Центриране в наказателното поле стигна до Рони Лопеш, който опита удар, но бе спрян. След това Лопеш подаде към Мама Балде, който успя да вкара в мрежата на Донарума - 0:1!

Video edited on Kapwing

Голът "стресна" играчите на ПСЖ, които веднага се стегнаха и започнаха да играят по-концентрирано и офанзивно. И голът дойде в 24-ата минута, макар и да не бе реализиран от нито един от атакуващото трио Меси, Неймар и Мбапе. Все пак бразилецът бе замесен при гола, като даде асистенцията за Карлос Солер, който изравни резултата - 1:1!

Video edited on Kapwing

Седем минути след началото на второто полувреме Троа отново излезе напред в резултата на "Парк де Пренс". Уилсон Одобер проби по левия фланг и подаде в наказателното поле към Мама Балде. Нападателят на Троа успя да се завърти и да нанесе удар към вратата на Донарума, който се превърна в гол - 1:2!

Video edited on Kapwing

В 55-ата минута ПСЖ веднага отвърна на удара и изравни. Този път на преден план изпъкна класата на Лионел меси, който реши всичко с удар от дистанция. Аржентинецът получи топката на около 25-30 метра разстояние от вратата, а след това опита мощен удар, който порази целта - 2:2!

Video edited on Kapwing

В 62-ата минута ПСЖ стигна и до пълен обрат в срещата. Меси пусна превъзходен извеждащ пас за Неймар в наказателното поле, а бразилецът успя да вкара трети гол във вратата на гостите от Троа - 3:2!

Video edited on Kapwing

В 76-ата минута ПСЖ успя да вкара и четвърти гол във вратата на Троа. Този път парижани получиха правото да изпълнят дузпа, а зад бялата точка застана Килиан Мбапе. Французинът прати мощен удар под гредата, който не остави шансове за намеса от вратаря - 4:2!

Video edited on Kapwing

В 88-ата минута Троа успя да върне един гол: Анте Палаверса се оказа на точното място в точния момент в наказателното поле на ПСЖ, за да засече топката във вратата на Джанлуиджи Донарума - 4:3!

Video edited on Kapwing

ПСЖ: Донарума, Мукиеле, Рамос, Кимпембе, Бернат, Витиня, Верати, Солер, Меси, Неймар, Мбапе 

Троа: Галон, Т. Балде, Поросо, Палмър-Браун, Салмие, Конте, Лопес, Куаме, Шавалерин, Одоберт, М. Балде

ПРЕДИ СРЕЩАТА

ПСЖ приема Троа в среща от 13-тия кръг на Лига 1, а старши треньорът Кристоф Галтие обеща още от петък, че няма да даде почивка на тримата суперзвезди в атака - Неймар, Килиан Мбапе и Лионел Меси.

Парижани посрещат 11-тия във временното класиране с мисъл за победа за радост на домакинската публика. Те са в серия от 18 срещи без загуби във всички турнири, което означава, че не са губили през кампанията.

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА ПСЖ - ТРОА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички