Ужасяващ пропуск беляза неделната драма между ПСЖ и Монако, в която не се намери кой да победи (ВИДЕО)


Ужасяващ пропуск беляза неделната драма между ПСЖ и Монако, в която не се намери кой да победи (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4769 0

ПСЖ и Монако не успяха да се победят в „черешката на тортата“ от четвъртия кръг на Лига 1. Домакините бяха сочени за безспорни фаворити, но редица грешки ги лишиха от успех и равенството подели точките в дербито. За гостите точен бе Фоланд още в 20-ата минута, докато за изравнителното попадение бе точен Неймар в 70-ата минута. По този начин шампионите стигат до първата позиция, но я поделят с Марсилия и Ланс, които също имат по 10 точки. Монако се намира 12-о място с пет точки.

Гостите започнаха първата част по чудесен начин и не оставиха възможност за стрелба на домакините до 30-ата минута. Те осъществиха пълен контрол над срещата и се възползваха от възможностите и така отриха в 20-ата минута. Попадението дойде след чудесна атака на „монагаските“ и комбинация между Головин и голмайсторът Фоланд, като втория не остави шансове на Донарума.

До края на първата част последва още едно чудесно попадение от страна на гостите около 30-ата минута, но при него опитът на Енрике от пряк свободен удар бе отразен по блестящ начин от италианският страж. След това домакините вдигнаха „оборотите“ и натиснаха съперника си и именно това можеше да даде резултат в 45-ата минута, но късметът не бе на тяхна страна. Килиан Мбапе даде началото на страхотна атака от центъра на терена и след комбинация с Меси – аржентинецът стреля, но нацели гредата, като топката попадна във френската суперзвезда, но и неговият опит намери страничния стълб, въпреки че вратата бе опразнена.

Втората част започна по неочакван начин за домакинските привърженици, тъй като любимците им допуснаха две непредизвикани грешки в първите три минути и по чудо разликата не бе удвоена. След това възпитаниците на Кристоф Галтие взеха нещата в свои ръце, но за изравнителното попадение трябваше да изчакат до едва 70-ата минута. Тогава първо Неймар бе препънат в наказателното поле, а секунди по-късно самият той реализира наказателния удар, който отсъди съдията.

Шампионите продължиха да търсят победното попадение, но до такова така и не се стигна в редовното време. Една от най-чистите възможности се откри пред Килиан Мбапе в 83-ата минута, когато връхлетя в наказателното поле, но последвалият удар рикошира в гърдите на противниковия страж.

Първо полувреме:

Срещата започна равностойно, но в първите десет минути опасните атаки бяха по посока вратата на домакините. В средата на този период Неймар си изкара циничен жълт картон, след като изблъска противников играч без топка.

Гол! Гостите осезаемо надиграха съперника си в първите 20 минути и трудът им се възнагради след светкавична контраатака! Камара отне по чудесен начин топката от Лео Меси, а след това комбинация между Головин и Фоланд завърши с попадение на втория! 0:1!

При гола обаче голмайсторът изпита болки и бе принудително заменен около 25-ата минута. На негово място се появи Аклиуш.

В 32-рата минута Енрике опита от пряк свободен удар, но Донарума успя да отрази по чудесен начин. Гостите продължиха да контролират срещата. 

Парижани натиснаха сериозно противника си в последните 10 минути от първата част, а Монако се спаси по чудо в последните секунди на редовното полувреме. В този момент атака на домакините завърши с две поредни греди - първо Меси стреля от разстояние в страничния стълб, а след това кълбото се озова в Мбапе, който даде началото на атаката, но и той стреля в гредата при опразнена врата. 

Второ полувреме:

"Принцовете" завършиха по отличен начин първата част, но втората започва по ужасяващ начин. Домакините допуснаха две непредизвикани грешки още в първите три минути, а при втората по чудо не се стигна до попадение. 

В тази ситуация Донарума излезе неразчетено да посреща Бен Йедер, който изчака своя момент и се опита да прехвърли стража, но опитът не сполучи. 

В 58-ата минута домакините съумяха да създадат чудесна атака по левия фланг, която завърши с два последователни удари. Първо Меси стреля от пеналтерията, но ударът му бе спасен, а после Ренато Санчес опита, но неточно. 

Гол! Домакините успяват да изравнят в 69-ата минута след попадение от дузпа на Неймар. Именно секунди по-рано бразилецът бе съборен в наказателното поле. Той изпълни наказателният удар хладнокръвно и по чудесен начин! 1:1!

Домакините продължиха да натискат съперника си с идеята за пълен обрат, а в 83-ата минута дойде една от най-големите възможности за шампионите. Килиан Мбапе се впусна в мълниеносна атака и необезпокояван нахлу в наказателното поле. Тогава последва и силен удар, който рикошира в гърдите на Нюбел.

Стартови състави:

ПСЖ: Донарума, Рамос, Маркиньос, Кимпембе, Хакими, Мендеш, Санчес, Верати, Неймар, Меси, Мбапе

МОНАКО: Нюбел, Агияр, Диси, Мариапан, Бадиашил, Енрике, Камара, Фофана, Головин, Фоланд, Бен Йедер

Преди мача:

Домакините от френската столица са определяни като безапелационен фаворит в срещата от букмейкърите. Те стартираха с 3 поредни победи във френския елит през сезона, а през миналия кръг победиха Лил като гост с 1:7.

Днес се предполага, че "принцовете" няма да подобрят резултата от миналата седмица, но възпитаниците на Кристоф Галтие ще търсят нов убедителен успех. Витиня бързо натрупа картони и ще пропусне срещата, но на негово място може да се появят Ренато Санчес или Леонардо Парадес като титуляри.

Монако започна кампанията последователно с победа, равенство и загуба и безспорно още не е разгърнал пълния си потенциал, а неочакваното домакинско поражение от миналата седмица от Ланс с 1:4 разтърси редиците на "монагаските". За днес извън състава остава Вандерсон, получил червен картон в миналия кръг.

Очаква се той да бъде заменен от Рубен Агилар, а допълнително се завръща и Юсуф Фофана, изтърпял наказание.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички