Съотборник на Коутиньо в националния тим му урежда трансфер в топклуб


Съотборник на Коутиньо в националния тим му урежда трансфер в топклуб
Снимка: Getty Images/Guliver

1711 0

Нападателят на ПСЖ Неймар убеждава ръководството на клуба да привлече негов съотборник в националния тим на Бразилия. Става дума за Филипе Коутиньо, който продължава да не получава достатъчно игрово време в Барселона. Халфът така и не стана основен играч на каталунците след трансфера си при тях през януари 2018 година.

От няколко сезона Барселона търси наичн да се отърве от Коутиньо, като най-вече клубът иска да се освободи от голямата му заплата. Досега бразилецът не прегръщаше тази идея, но скоро се появи информация, че той се е примирил и е готов да напусне "Камп ноу".

Вече няколко европейски клуба бяха спрягани за негов трансфер, като дори се появи информация, че той е готов да се върне в бразилското първенство (подробности тук). Сега обаче сънародникът му Неймар се е заел със задачата да убеди шефовете си да го вземат в Париж, пише "El Nacional".

Коутиньо се надява да играе повече през втория полусезон, за да съхрани шансове да попадне сред избраниците на Тите за предстоящото Световно първенство в Катар тази година.

Купеният за 135 милиона евро от Ливърпул футболист е едно от големите и от най-скъпите трансферни разочарования на каталунския клуб (Дори Хосеп Мария Бартомеу го призна). Коутиньо записа 106 мача, 25 гола и 14 асистенции в екипа на "блаугранас".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички