Шави пусна тежката артилерия и избави Барселона от страшен резил за Купата на Краля


Шави пусна тежката артилерия и избави Барселона от страшен резил за Купата на Краля
Снимка: Getty Images

2593 0

Испанският колос Барселона стартира трудно защитата си на трофея за Купата на Краля, след като обърна третодивизионния Линарес Депортиво за победа с 1:2 като гост в мач от 1/16-финалите на надпреварата. Каталунците губеха в резултата на почивката, но Шави успя да обърне мача с тройна смяна на полувремето.

Стартовият състав на Барселона изглеждаше по следния начин: Нето, Мингеса, Араухо, Жорди Алба, Бускетс, Ерик Гарсия, Рики Пюг, Дани Алвеш, Жутгла, Илиас. След 19 минути игра каталунците изостанаха в резултата, след като Карнисер намери Уго Диас, а той се разписа за Линарес.

До почивката Барса не успя да отвърне на удара, което принуди Шави да направи три промени в състава си. Мениджърът пусна "тежката артилерия" в лицето на Френки Де Йонг, Жерар Пике и Усман Дембеле, а тяхното влизане донесе търсения резултат. В 63' именно Дембеле, който е спряган за напускане, успя да изравни.

Само шест минути след гола на Дембеле Барса се добра до пълен обрат, след като 22-годишният Феран Жутгла се разписа във вратата на Линарес. В 74-ата минута влезлият като резерва Френки де Йонг се контузи и трябваше да бъде изваден от игра. Минута по-късно Кристиан Караседо от тима на Линарес уцели греда.

Три минути по-късно и другата врата - тази на Линарес, бе разтресена след удар на Усман Дембеле в гредата. До края резултатът се запази и Барселона се поздрави с успеха, който ги класира за 1/8-финалите на турнира. След само три дни Барселона гостува на Гранада в Ла Лига, а на 12 януари ще се изправи срещу Реал Мадрид в полуфинал за Суперкупата на страната.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички