Суперзвездата, която затвори устите на критиците с действия, а не с думи


Суперзвездата, която затвори устите на критиците с действия, а не с думи
Снимка: Getty Images/Guliver

1415 0

Бразилската суперзвезда Неймар безспорно е една от легендите на 21-и век и междувременно идол на милиони по света. Той обаче е един от малкото футболисти, които всеки клуб би желал да притежава, но в същото време именно собственият му се опита да го изгони.

Съблекалнята на Пари Сен Жермен се напълни с всевъзможни звезди от света на футбола, а това по никакъв начин не улеснява както старши треньорът, така и всички играчи в тима. Причината е ясна - собственици и фенове искат най-накрая клубът да триумфира в Шампионска лига, след като във Франция парижани рядко срещат отпор.

Поради тази причина през последните месеци от "Парк де Пренс" се опитаха да изгонят най-скъпия футболист в историята на спорта - Неймар, който е непостоянен в представянето си, а междувременно се смята и че е в центъра на част от скандалите в съблекалнята на "принцовете".

Последните информации твърдяха, че от ПСЖ са се опитали да го продадат на Манчестър Сити в последния момент от летния трансферен прозорец, но "гражданите" не са поискали и да чуят за подобна сделка, предвид силните трансфери, които успяха да осъществят през последните месеци.

Така сезонът започна да се развива, европейските клубни турнири стартираха, а с това и бразилецът напомни за безкрайната си класа и талант. Така той съумя бързо-бързо да натрупа цели 9 гола и 7 попадения в 8 срещи във всички турнири. Той започна с два гола още срещу Нант за Суперкупата на Франция, а в последствие не успя да се отчете единствено при гостуване на Нант, но този път за първенство.

Така иконата на Бразилия дори направи два хеттрика от асистенции - срещу Клермон и Лил, а междувременно загатва за големите си амбиции през настоящия сезон. Той дори спаси съотборниците си при последната среща от Лига 1, когато само неговото попадение направи разликата между парижани и Брест.

Ето как се разви въпросната среща!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички