Собственикът на Челси Тод Боели не спира да харчи: Купува си отбор от френската Лига 1


Собственикът на Челси Тод Боели не спира да харчи: Купува си отбор от френската Лига 1
Снимка: Getty Images

1611 0

Собственикът на английския гранд Челси - Тод Боели, продължава да прави сериозни инвестиции в европейския футбол. Американският милиардер е напът да се сдобие с нов клуб, а именно - френският Страсбург, твърди журналистът Ромен Молина.

Според източника бизнесменът е водил редица преговори за закупуването на Олимпик Лион, Сошо и Бордо, но в крайна сметка се е спрял на Страсбург. Идеята на американеца е да създаде верига от отбори, подобна на тази на "City Group".

Президентът на Страсбург Марк Келер потвърди по-рано този месец, че е преговарял със съсобственика на Челси Тод Боели за пълна или частична продажба на клуба от Лига 1, а сега се разбира, че разговорите са се засилили.

Тод Боели преобрази Челси

Американският милиардер навлезе в европейския футбол с гръм и трясък. През последните два трансферни прозореца Боели похарчи над 600 милиона евро за нови играчи на "Стамфорд Бридж", с които да подсили състава на Греъм Потър. Очакванията към "сините" са за успехи в дългосрочен план.

ВИЖТЕ ОЩЕ: В Интер съобщиха, че ще върнат Ромелу Лукаку в Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички