Четири лоши и една страхотна новина за Греъм Потър и Челси преди мача с Евертън


Четири лоши и една страхотна новина за Греъм Потър и Челси преди мача с Евертън
Снимка: Getty Images

5468 0

Треньорът на Челси - Греъм Потър, освен с чисто игровите проблеми на своя тим, трябва да се разправя и със сериозни кадрови такива. Наставникът сподели за сериозни липси в състава си преди предстоящия мач срещу Евертън.

"Сините" посрещат у дома "карамелите" в двубой от 28-ия кръг на Висшата лига. Срещата ще се състои в събота (18.03) от 19:30 часа на "Стамфорд Бридж". Лондончани имат шанс най-накрая да се поместят от 10-ото място в класирането, но за целта ще трябва да се справят с подобрилия значително изявите си тим на Евертън.

"Рахийм (Стърлинг) има проблем с подколенното сухожилие. Не е много сериозно, но ще пропусне мача през уикенда и тези на националния отбор. Същото важи за Мейсън (Маунт). Той също няма да вземе участие за Англия. Тиаго (Силва) и Азпи (Азпиликуета) са аут. Н'голо Канте има шанс да се върне в отбора", заяви Потър пред медиите преди мача, обръщайки специално внимание на французина.

"Треньорите преди мен възхваляваха Н'Голо, защото той е топ играч. Той ни липсваше много. За нас е страхотно, че се завръща и трябва да имаме предвид, че претърпя сериозна контузия. Трябва да предприемем стъпки, които ще го вкарат в темпото на Висшата лига", допълни още той.

Канте е една от най-големите фигури в близката история на Челси. След пристигането си от Лестър през 2017-а година той записа 262 мача, 13 гола и 15 асистенции с екипа на лондончани, печелейки Висшата лига, Шампионска лига, Лига Европа, Суперкупата на УЕФА, ФА Къп, Световното клубно първенство и Мондиала през 2018-а година в същия този период. Именно това го прави толкова желан от един от преките конкуренти на "сините" в Англия.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички