Скандал в Лига 1! Фен удари по лицето Пайе, получи наказателен шамар, Лион - Марсилия е прекратен (ВИДЕО)


Скандал в Лига 1! Фен удари по лицето Пайе, получи наказателен шамар, Лион - Марсилия е прекратен (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

5196 0

За пореден път през сезона феновете във френската Лига 1 се проявиха по недопустим начин, заради което едно от дербитата на кръга между Олимпик Лион и Олимпик Марсилия бе прекратено още в началните минути. Пострадалият е Димитри Пайе, който претърпя инцидент и по-рано през сезона.

В 3-ата минута гостите трябваше да изпълнят ъглов удар, но предметите не спираха да летят към терена, което наложи известно време играчите и съдята да почакат. В крайна сметка след няколко минути Пайе се насочи към флагчето, за да изпълни статичното положение.

Тогава обаче, докато бе наведен и си нагласяше топката, към лицето му полетя бутилка с вода, хвърлена от трибуните, като тя го уцели много неприятно. Футболистът моментално падна на терена, държейки се за главата, след което бе ограден от съотборници и щаба на своя тим.

Някои играчи на Лион поискаха обяснение от своите привърженици. Любопитното е, че се появиха кадри, на които се вижда как всъщност човекът, метнал бутилката по Пайе, получава звучен шамар за наказание от друг фен на отбора.

В крайна сметка главният рефер изкара двата тима извън терена. Представители на клубовете, както и самите арбитри си направиха среща, на която да обсъдят дали двубоят да продължи или да бъде прекратен. Над един час след прекъсването обаче все още не бе взето решение.

Това е 8-и подобен случай през кампанията във френската Лига 1. Самият Пайе вече бе подложен на подобен тормоз, след като бе жертва на хвърлена бутилка и срещу Ница в самото началото на сезона (през август). Тогава мачът не бе довършен (това се случи впоследствие), а от Ница бяха наказани с отнемане на 2 точки, от които едната бе отменена.

Можете да видите как Пайе бе уцелен с бутилка от фен на Лион, както и шамарът, който получи привърженикът след това, във видеото по-долу.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички