Рикошет, автогол и дебютен гол на Меси спасиха 10 от ПСЖ в Лига 1 (ВИДЕО)


Рикошет, автогол и дебютен гол на Меси спасиха 10 от ПСЖ в Лига 1 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5737 0

Пари Сен Жермен успя да победи Нант с 3:1 като домакин в срещата от 14-тия кръг на френската Лига 1. Парижани поведоха с гол на Килиан Мбапе след рикошет, но през втората част останаха с човек по-малко след директен червен картон на вратаря Кейлор Навас. Нант стигна до изравнителен гол, но автогол и дебютното попадение на Лионел Меси в Лига 1 донесоха победата на ПСЖ.

След само две минути игра Пари Сен Жермен излезе напред в резултата с голяма доза късмет. Леандро Паредес опита удар от дистанция, който изглеждаше, че лети в аут. Килиан Мбапе обаче нямаше достатъчно време да се отдръпне от пътя на топката, която рикошира в крака му и щастливо се озова в мрежата на вратаря Лафонт - 1:0!

В 18-ата минута Лионел Меси стреля опасно към вратата на Нант, но стражът Лафонт го отказа с брилянтна намеса. В 30-ата минута пък Неймар бе близо до отбелязването на второ попадени, но отново Лафонт се намеси. В края на полувремето Меси бе отказан още веднъж от вратаря на Нант, а Неймар се свлече в пеналтерията, но съдията не отсъди дузпа.

Втората част започна спокойно за ПСЖ, но Нант даваше знаци, че не се е отказал. В 65-ата минута плановете на парижани внезапно се объркаха, след като останаха с човек по-малко. Вратарят на ПСЖ Кейлор Навас излезе необмислено извън наказателното си поле, за да спре противникова атака. Навас обаче закъсня и бе принуден да фаулира опонента си, което му донесе директен червен картон. Неймар пък отстъпи мястото си на резервния страж Серхио Рико.

В 76-ата минута гостите се възползваха от численото си преимущество и стигнаха до изравнително попадение. Нападателят Рандал Коло Муани бе точен за Нант - 1:1! Само шест минути по-късно обаче ПСЖ си върна преднината в резултата, отново с доза късмет. Защитникът на Нант Денис Апия си отбеляза автогол - 2:1!

В 87-ата минута дойде и първото попадение за Лионел Меси във френската Лига 1. След пет мача Меси най-после се разписа, като попадението му бе типично в негов стил - той овладя от дясната зона, нахлу навътре към игрището с левия крак, а след това нанесе неспасяем удар от границата на наказателното поле - 3:1!

Content made on Kapwing

ПСЖ е лидер в Лига 1 с актив от 37 точки - с 12 победи, едно равенство и само една загуба. Преднината на парижани пред втория е 13 точки. Нант пък е на 11-а позиция с 18 пункта.

ПРЕДИ МАЧА

Маурисио Почетино има сериозни кадрови проблеми. Вратарят Джанлуиджи Донарума се разболя, което означава, че Кейлор Навас ще застане под рамката на вратата. Дългоочакваният дебют на Серхио Рамос също няма да се състои.

Освен това с контузии са Юлиан Дракслер, Преснел Кимпембе, Лайвин Курзава, Рафиня Алкантара и Александре Летелие. Треньорът на Нант Антоан Комбоаре няма да може да разчита на нигерийския нападател Мозес Симон. Отсъстващи са още Рено Емонд, Николас Палоа и Перейра Роли.

В последните 5 срещи между двата тима няма нито едно записано равенство. В последната среща през март Нант успя да изненада парижани насред "Парк де Пренс" като спечели с 2:1. Тогава Дракслер откри резултата, но "жълто-зелените" направиха обрат чрез Коло Муани и Мозес Симон.

СЪСТАВИ:

ПСЖ: Навас, Бернат, Диало, Керер, Хакими, Гей, Паредес, Верати, Неймар, Мбапе, Меси

Нант: Лафонт, Фабио, Жирото, Кастелето, Корчиа, Мутусами, Киривея, Коко, Блас, Коло Муани, Кулибали

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички