Ситуацията с Мбапе предизвика парадокс в ПСЖ, парижани поставиха краен срок


Ситуацията с Мбапе предизвика парадокс в ПСЖ, парижани поставиха краен срок
Снимка: GettyImages

2849 0

Когато в началото на лятото стана ясно, че Килиан Мбапе е уведомил Пари Сен Жермен, че няма да удължава договора си след 2024 г., бъдещето на капитана на Франция неизбежно отново се превърна в основна тема.

Сделката, която нападателят подписа през 2022 г. – която само временно "притапи" интереса на Реал Мадрид – първоначално беше обявена като тригодишен договор. В действителност обаче последната година е част от клауза, която Мбапе трябва да задейства сам.

Неофициалните дискусии продължават

През юли 2022 г. той е казал на клуба, че това няма да се случи. В публични изявления той просто посочи, че възнамерява да играе за ПСЖ през следващия сезон и остана двусмислен относно намеренията си извън това. В резултат на последния обрат в безкрайната трансферна сага на Мбапе, шампионите от Лига 1 биха предпочели да продадат 24-годишния футболист това лято, отколкото да го оставят да напусне свободен следващия юни.

Според L’Équipe неофициалните дискусии между лагера на Мбапе и ПСЖ са възобновени, въпреки че продължават да съществуват значителни разногласия. Клубът вярва, че носителят на Световната купа иска да да напусне с безплатен трансфер, за да получи по-висока сума за подписване в следващия си клуб.

Перспективата нападателят да напусне със свободен трансфер също би изложила на опасност дългосрочния проект на клуба. Очакваната сума за трансфер, която бъдещият му трансфер би донесъл, беше взета предвид изчисленията около Финансовия феърплей.

Парадоксът в ситуацията около Мбапе

Неговото напускане би принудило клуба да продаде повече играчи, във време, когато ще трябва да замени най-голямата си звезда. Според информациите обаче Мбапе вярва, че клубът трябва да изгради отбор, който не трябва да разчита на него, а ПСЖ пък посочва факта, че доходоносният му договор означава, че би било трудно да работи по друг начин.

Междувременно ПСЖ е поставил краен срок до 31 юли за Мбапе да използва опцията в договора си – ако нищо не се промени дотогава, те ще се опитат да го продадат това лято. Донякъде парадоксално, ПСЖ може да настоява да пусне Мбапе, когато нападателят иска да остане през следващия сезон. Освен това, ако Мбапе напусне без трансфер, то ще получи и сума за лоялност от париажани, която не е никак малка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички