Световна сензация! Килиан Мбапе не иска в ПСЖ! Катарците са бесни, продават го, но НЕ и на Реал Мадрид


Световна сензация! Килиан Мбапе не иска в ПСЖ! Катарците са бесни, продават го, но НЕ и на Реал Мадрид
Снимка: GettyImages

7808 0

Суперстрелецът на ПСЖ Килиан Мбапе е подал официално становище до няколко медии и собствения си клуб, че няма намерение да поднови договора си и със сигурност ще напусне най-късно през лятото на 2024 година. 

Сензационната новина дойде в късните часове на понеделник вечер, след като няколко медии във Франция "гръмнаха" с информацията, че суперзвездата не смята да изкара повече от още един сезон на "Парк де Пренс". И твърде вероятно изглежда ПСЖ да вземе решение да продаде Мбапе още през това лято. А единствената дестинация, от която Килиан се интересува, е Реал Мадрид

Ето и как се разви вихрушката около изненадващото решение на френския нападател относно бъдещето му, само 12 месеца след като поднови контракта си с ПСЖ и обърна гръб на мечтата си да премине в Реал. И то със свободен трансфер. 

Изненадващият ход на Мбапе 

В понеделник вечер Килиан Мбапе е информирал ПСЖ, че няма да поднови договора си. Новината съобщи "Екип", а след това още няколко издания потвърдиха информацията. 

Оказва се, че парижани са поставили ултиматум на играча - или подписва нов договор, или ще бъде продаден още през лято 2023. Това е и причината Мбапе да изпрати официално писмо до ръководството на френския клуб, в което е изразил ясно позицията си, че няма да подписва нов контракт с отбора. 

Sportlive.bg припомня, че решението на Мбапе през 2021 година да напусне също беше считано за "окончателно", докато не обяви изненадващо преди последния мач на ПСЖ за сезон 2021/22, че подписва нов двугодишен договор с тима. 

Мбапе отново "със сигурност" напуска ПСЖ

В ПСЖ "бесни" от действията на своята звезда 

Парижани са били "шокирани" от решението на Мбапе. "Екип" информира, че преговорите за нов договор са били в напреднала фаза, а действията на играча не са отговаряли на това, което е обсъждано седмици наред. 

В допълнение, парижани са бесни, че Мбапе първо е изпратил въпросното писмо до медиите, а едва след това е информирал и ръководството на тима от Париж. 

Ръководството на ПСЖ е изморено от факта, че за трето поредно лято трябва да разисква темата "Мбапе". Насер Ал-Хелайфи е бесен, след като се бори за неговото оставане две години поред. И сега и той, и босовете на ПСЖ, са готови да се разделят с голямата си звезда от последните 5 години.

ПСЖ ще продаде Мбапе, няма да чака договорът му да изтече 

Информациите от тази вечер е, че парижани няма да се опитват до последно да убеждават крилото да подпише нов договор. Нещо повече - ПСЖ иска да продаде Мбапе още през това лято. Вече бяха "подхвърлени" няколко суми в медиите, като очакванията са в касата на клуба да влязат между 150 и 200 милиона евро. 

Къде ще играе Мбапе през следващия сезон? 

Френският нападател иска да изпълни мечтата си и да играе за Реал Мадрид. Странно е, че още през миналия сезон можеше да премине в столицата на Испания със свободен трансфер. Факт е обаче, че ПСЖ му плати стотици милиони под формата на бонуси, само и само да преподпише, без да се брои заплатата, която от клуба му осигуриха. 

Целта на Мбапе е да играе за Реал Мадрид. Тя обаче не съотвества с тази на парижани - да продадат играча където и да е другата, но не и в Мадрид. 

През това лято ще разберем дали Мбапе ще играе в Реал, или не

В Испания веднага заваляха информации, че "кралете" са в постоянен контакт с Мбапе и са били наясно със случващото се, затова и не са прибързали с привличанията на Кай Хаверц и Хари Кейн. Килиан е приоритет за Флорентино Перес, който само преди два дни беше попитан от фен дали Мбапе ще играе за Реал, а той потвърди, че Мбапе "ще дойде" в Мадрид, без да уточнява кога. 

Трансферно лято 2023 стана още по-горещо 

Новината за Килиан Мбапе определено не беше очаквана. Той имаше време до края на юли да вземе решение за бъдещето си, но още сега реши да информира ПСЖ (и медиите), че няма да преподпише договора си. 

Това поставя още едно голямо име на пазара, който се очертава да прехвърли 2 милиарда евро похарчени за нови играчи. Тепърва ще има много информации през следващите повече от два месеца, като най-интересните, най-актуални и интересни трансферни новини и слухове можете да следите в специално подготвената страница на Sportlive.bg - Трансферна линия!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички