Серхио Рамос с брутален рекорд по червени картони в топ 5 лигите на Европа


Серхио Рамос с брутален рекорд по червени картони в топ 5 лигите на Европа
Снимка: Gulliver/GettyImages

5240 0

В едва втория си мач за ПСЖ бившият капитан на Реал Мадрид Серхио Рамос получи червен картон и напусна предсрочно терена в гостуването на Лориен. В двубоя парижани изоставаха в резултата до 86-ата минута, когато Мауро Икарди изравни и им донесе точка.

И докато перспективите пред 35-годишната звезда са за пропускане на един мач през новата 2022 година, той може да използва времето, за да поразсъждава върху поведението си на терена, защото червеният картон отдавна не е изненада за испанската легенда.

Изгонването срещу Лориен е под номер 21 за защитника в топ 5 първенствата на Европа от сезон 2003/04, откогато се води статистиката. По това време Рамос още беше футболист на Севиля. Никой в този период не е получил толкова червени картони, дори няма футболист, който да е близо до неговия антирекорд. Най-близкият "конкурент" на испанеца е известният ганайски халф Сали Мунтари, който е бил гонен от двубоя 13 пъти.

Общо в кариерата си Серхио Рамос е бил пращан към съблекалнята преждевременно общо 27 пъти. Сега бранителят ще бъде принуден да пропусне гостуването на Олимпик Лион в 20-ия кръг и може да се върне в основния състав за домакинството на Брест на 15 януари 2022 г. Ето как Серхио си изкара 21-вия червен картон. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички