ПСЖ се спаси от 2-ра поредна загуба срещу слабак в Лига 1, Рамос бе изгонен


ПСЖ се спаси от 2-ра поредна загуба срещу слабак в Лига 1, Рамос бе изгонен
Снимка: Getty Images

6185 0

Френският гранд ПСЖ бе на секунди от втора поредна загуба от Лориен, след като през миналата кампания загуби с 2:3 на този стадион. Парижани губеха и този път с 0:1 до последните секунди, но Икарди изравни във втората минута от добавеното време и донесе точката за лидера в Лига 1!

В последните минути от срещата пък Серхио Рамос си изкара червен картон, въпреки че се появи като резерва през втората част. Бившият бранител на Реал Мадрид получи два жълти картона в последните 10 минути от редовното време (81' и 85') и бе изгонен още в третия си двубой с екипа на парижани във всички турнири (2 от тях едва по едно полувреме).

Столичани владееха топката във внушителните 77% от времето, но допуснаха цели 17 положения пред своята врата (колкото и отправиха пред противниковата). До голяма степен обаче Лориен надиграваше звездния си опонент в доста сериозен период от време.

Домакините поведоха с 1:0 в 41-ата минута чрез бомбен изстрел на Монкондюи. Меси пък разстресе гредата четвърт час преди това с красиво воле от границата на наказателното поле. Лориен със сигурност съжалява за изпуснатата в последните секунди победа, тъй като 3-те точки щяха да го изкарат от зоната на изпадащите.

За ПСЖ загубените точки не оказват никакво влияние - отборът е с 13 точки повече от втория Ница, който е с 33, колкото има и Олимпик Марсилия (който обаче е с мач по-малко). Все пак феновете са разочаровани от резултата в последния за календарната 2021-ва година мач.

Така ПСЖ губи точки в три от последните си четири гостувания в Лига 1, а Лориен не губи 4 от 5-те мача в Лига 1 като домакин, в които е влизал в мача като тотален аутсайдер (в другите 3 дори е побеждавал).

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лориен: Нарди, Мендес, Лапорте, Йенц, Льо Гоф, Льо Фе, Абержел, Монкондюи, Льорианте, Уатара, Мофи

ПСЖ: Навас, Нуно Мендеш, Кимпембе, Маркиньос, Хакими, Ерера, Гай, Вайналдум, Ди Мария, Меси, Икарди

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във 2-рата минута Мауро Икарди бе много близо до попадението. Той получи подаване от Нуно Мендеш и стреля от наказателното поле, но ударът му мина на милиметри от левия страничен стълб на Лориен.

В 13-ата минута домакините отговориха на предизвикателството. Данго Уатара намери пространство в наказателното поле на парижани и стреля много опасно, но там бранител на ПСЖ се намеси ключово и спаси огромна опасност за своя тим, блокирайки удара с шпагат.

Следващата добра ситуация за гол отново бе на сметката на домакините. Мофи показа отличен дрибъл и се откъсна зад защитата, озовавайки се очи в очи с Кейлор Навас, но пропусна да се разпише.

В 27-ата минута се стигна и до първия чудесен шанс за гол пред Лионел Меси. Той от воле от границата на наказателното поле, но ударът му се спря в десния страничен стълб.

41' - 1:0! Отлична отборна комбинация във и около наказателното поле на парижани. а атаката завърши с бомбен изстрел на Монкондюи от далечна дистанция, който буквално разстреля Навас и не му остави никакви шансове.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

5 минути след началото на втората част Оутара получи топката в наказателното поле и стреля много опасно, но отново защитник на гостите се намеси решаващо и блокира удара, а с това и спаси сигурен гол.

Секунди след това пък Вайналдум можеше да изравни, след като получи в пеналтерията и стреля, но ударът му мина с малко покрай левия страничен стълб.

В 56-ата минута Меси намери отлично Ди Мария в наказателното поле, но остана под топката и не успя да я насочи добре под гредата, изпращайки я в аут.

Серхио Рамос, който се бе появил като резерва през втората част, получи два жълти картона - в 81-ата и в 85-ата минута, заради което бе изгонен.

90+2' - 1:1! Икарди успя в последните секунди от мача да изравни резултата. Той бе намерен с центриране и вкара с глава, но не и без доза късмет.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Неймар е аут от двубоя заради контузия, докато Килиан Мбапе заради натрупани жълти картони. Проблемите за Маурисио Почетино обаче не свършват дотук, като той няма да може да разчита още на Бернат, Дагба, Дракслер, Керер, Курзава, Мендеш, Верати и Дина.

Парижани са убедителни лидери и имат преднина от 13 точки пред втория Олимпик Марсилия, който е и с мач по-малко. Лориен пък е на предпоследното място, но и само на точка от спасителното 17-о място.

ПСЖ губи точки в две от последните си три гостувания в Лига 1, но въпреки това има само едно поражение в предишните 17 визити в шампионата (13 победи, 3 равенства и 1 загуба). Столичани са спечелили 8 от последните си 9 мача на този стадион, но точно последният бе загубен със зрелищното 2:3.

Лориен е запазил мрежата си суха в 75% от мачовете у дома през този сезон. Освен това отборът е спечелил 3 от 4-те мача в Лига 1 като домакин, в който са стартирали като тотален аутсайдер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички