Реал Мадрид се ядоса на УЕФА, но гафът е "добре дошъл" за Флорентино Перес


Реал Мадрид се ядоса на УЕФА, но гафът е "добре дошъл" за Флорентино Перес
Снимка: Guliver/GettyImages

1545 0

Реал Мадрид е разочарован от вчерашната издънка с жребия за 1/8-финалите в Шампионска лига и ще направи всичко възможно да използва случая като още един "коз в ръкава си" в продължаващата от доста време насам война срещу УЕФА.

Това пише испанското издание "Marca" в свой материал относно последните събития в европейския футбол! 

Лос Бланкос първоначално се паднаха да играят с Бенфика, но впоследствие жребият бе анулиран и при повторното му теглене се натресоха на ПСЖ. Без да подценяваме португалския гранд, който завърши пред Барселона в груповата фаза, в Мадрид определено има защо да са ядосани след този развой на събитията...

В последните години, след като ПСЖ се превърна в един от най-богатите клубове в световен мащаб и особено след като се разрази трансферната сага с участието на Килиан Мбапе, отношенията между двата отбора се сринаха до абсолютен минимум (по-рано днес Серхио Рамос коментира с какви чувства ще играе срещу Реал).

"Marca" добавя, че това е не просто обикновен конфликт за правата на даден футболист - това е конфликт между "старите богаташи" и "новите" такива в лицето на парижани. Да не говорим, че преди време се разрази скандал, при който от "белия балет" обвиняваха УЕФА, че е потъпкала правилата за финансов феърплей, за да угоди на ПСЖ!

Суперлигата не е забравена

За Европейската футболна централа президентът на френския клуб Насер Ал-Хелайфи е съюзник в борбата с Флорентино Перес и неговите планове за създаването на нов турнир. Така че този сблъсък, който ще се състои още в първия ден от програмата на 1/8-финалите (вижте целия график по дати и часове) ще носи още по-голям заряд. 

"Marca" завършва материала си с твърдението, че на "Сантяго Бернабеу" са бесни от случилото се през вчерашния 13 декември и бъдещият двубой с ПСЖ ще бъде само началото на една по-голяма история, която тепърва ще бъде написана...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички