ПСЖ ще говори с Йоаким Льов за нов треньор


ПСЖ ще говори с Йоаким Льов за нов треньор
Снимка: Getty Images/Guliver

2067 0

Йоаким Льов се явява спешен вариант за поста старши треньор в отбора на Пари Сен Жермен. Очаква се настоящият предводител на френския гранд Маурисио Почетино да напусне поста в близките дни, след като аржентинецът записа 55 победи в 84 мача за клуба и триумфира с Лига 1 през този сезон.

Въпреки титлата, Почетино не успя да оправдае инвестициите на клуба в Шампионска лига, след като тимът капитулира срещу Реал Мадрид в осминафиналите от надпреварата, което напрегна още повече обстановката на „Парк де Пренс“.

Аржентинецът има само година по своя договор с френския колос, но по всичко личи, че ще напусне отбора, а ПСЖ вижда в Льов именно идеална алтернатива за негов заместник.

Клубът виждаше опцията да вземе Жозе Моуриньо, ала португалецът отказа на французите и друг вариант е наставникът на Ница Кристоф Галтие, но преговорите с него са зациклили последните дни.

Германският Bild пък излезе с информация, че шефовете в ПСЖ не изключват като опция Льов, който е без работа, след като напусна националния отбор на Германия след Евро 2020. 62-годишният специалист водеше Маншафта в 198 мача по време на 15-годишния си период в националния и спечели Световното първенство през 2014-а година.

За последно Льов води клубен отбор през 2004-а, когато ръководеше Аустриа Виена. А какво мисли Поч за престоя си в ПСЖ, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички