ПСЖ се класира за финала за Купата на Франция след драма с дузпи срещу Монпелие


ПСЖ се класира за финала за Купата на Франция след драма с дузпи срещу Монпелие
Снимка: Getty Images/Guliver

1673 0

Френският шампион ПСЖ успя да се класира за финала за Купата на Франция след равенство 2:2 в редовното време срещу Монпелие и драма с дузпи. Така парижани бяха съвсем близо до това да останат без трофей през сезона, след като в Лига 1 Лил трябва да спечели 2 срещи и ще стане шампион.

Монпелие направи всичко по силите си и бе близо до изненадата, но рулетката с дузпите отсъди в полза на играчите на Маурисио Почетино. Килиан Мбапе на два пъти (10' и 50') извеждаше своя тим напред в резултата, но и в двата случая авансът бе стопяван, като при втория такъв това се случи в самия край (83').

По регламент в тазгодишното издание на турнира няма две 15-минутни продължения и така се стигна до дузпите. Там и двата тима вкараха редовните 5 дузпи и това наложи изпълнението на още. Ди Мария, Дракслер, Паредес, Маркиньос, Неймар и Кийн бяха безупречни и не сбъркаха за парижани, докато от 6-ия опит за Монпели Самбия сбърка.

В другия полуфинал за Купата на Франция един срещу друг се изправят тимовете на Монако и абсолютния аутсайдер - голямата изненада на турнира Румили Валиерес. Мачът ще се състои в четвъртък, 13 май, от 22:15 часа българско време. Победителят от този сблъсък ще се изправи във финалния мач срещу ПСЖ. Финалът ще се състои на 19 май от 22:15 часа българско време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички