3 неочаквани футболни събития, които можем да видим в края на сезона


3 неочаквани футболни събития, които можем да видим в края на сезона
Снимка: Getty Images/Guliver

2096 0

Няколко интересни събития се очертават в топ 5 на европейските първенства в края на този сезон. Най-вече в италианската Серия А, английската Висша лига и френската Лига 1.

В Италия хегемонът в последните 10 години - Ювентус, е на път да не участва в Шампионска лига за първи път от много време насам. "Бианконерите" спечелиха "скудето" в 9 поредни години, но през тази кампания вече бе излъчен нов шампион в лицето на Интер. Воденият от Андреа Пирло отбор пък може да завърши извън топ 4 в Серия А.

В момента Ювентус заема петото място в шампионата и е извън зона Шампионска лига. До второто място има само 3 точки (там са Милан и Аталанта), а до четвъртото, където е Наполи - една. "Старата госпожа" можеше да си улесни положението в дербито с Милан през миналия уикенд, но вместо това загуби тежко с 0:3.

Във Франция пък Пари Сен Жермен може да не стане шампион за първи път в последните 4 години. Парижани само 2 пъти са изпускали титлата за времето, в което катарските шейхове управляват клуба - през 2012 г. (шампион стана Монпелие) и през 2017 г. (триумфира Монако).

През настоящия сезон с титлата в Лига 1 може да се окичи Лил, който има нужда от 4 точки в оставащите 2 мача. Съперници в тях ще им бъдат Сент Етиен и Анже. На ПСЖ му предстоят мачове с Реймс и Брест, както и финал за Купата на Франция на 12 май, което допълнително ще отслаби силите им.

В Англия пък миналогодишният шампион Ливърпул също може да не играе в Шампионска лига през следващия сезон. Мърсисайдци се провалиха на всички фронтове през настоящия сезон и единственото, за което могат да се борят сега, е място в топ 4. В момента "червените" са на шесто място в класирането, като изостават със 7 точки от четвъртия Челси. Те обаче имат да изиграят още 4 мача - 3 от програмата до края на сезона и 1 отложен. Той обаче е срещу големия съперник Манчестър Юнайтед. А ето каква е рецептата, с която Челси винаги стига до финала в Шампионска лига. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички