ПСЖ окупира върха в Лига 1 след бой над Монпелие в тиха за Килиан Мбапе вечер (ВИДЕО)


ПСЖ окупира върха в Лига 1 след бой над Монпелие в тиха за Килиан Мбапе вечер (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

763 0

ПСЖ се наложи с класическото 3:0 над Монпелие в мач от 11-ия кръг на френската Лига 1. В герои за парижани се превърнаха Лий, Уорън Заир-Емери и Витиня, които отбелязаха попаденията, за да качат тима от френската столица на върха в първенството.

Резултатът бе открит още в десетата минута. Парижани организираха чудесно нападение, а Хакими пусна страхотна топка в наказателното поле. Там Мбапе я пропусна много елегантно за Лий, който разстреля противниковия страж за 1:0.

Малко след почивката (58') домакините удвоиха преднината си. Усман Дембеле намери Заир-Емери, който се бе позиционирал добре в наказателното поле, бе оставен сам и с хубав удар удвои преднината на парижани.

8 минути по-късно влезлият като резерва Витиня вкара, за да направи резултата класически. Хакими отново се отчете с асистенция, а португалецът намери вратата на Монпелие с плътен удар от границата на наказателното поле. В третата минута на добавеното време ПСЖ вкара четвърти гол, дело на Гонсало Рамош, който обаче бе отменен поради засада на Мбапе.

С победата парижани вече са първи в Лига 1. Тимът на Луис Енрике има 24 точки в своя актив, а през седмицата ще мери сили с Милан на "Сан Сиро" в Шампионска лига. Монпелие продължава да е на 11-ата позиция с 11 пункта, след седмица пък ще се изправи срещу Ница.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички