Луис Енрике обясни как ПСЖ ще помогне на Килиан Мбапе да грабне "Златната топка"


Луис Енрике обясни как ПСЖ ще помогне на Килиан Мбапе да грабне "Златната топка"
Снимка: GettyImages

855 0

Треньорът на ПСЖ - Луис Енрике, сподели по какъв начин неговият възпитаник Килиан Мбапе може най-после да се поздрави със "Златната топка" във витрината си.

Какво се случи?

Само предни дни бившата суперзвезда на парижани - Лео Меси, прибави осмото най-ценно индивидуално отличие във футбола към сметката си. Той съумя да изпревари голмайстора на Манчестър Сити - Ерлинг Холанд, както и самия Мбапе.

Французинът остана трети на опашката за наградата. Въпреки това, той продължава да ниже гол след гол с екипа на "принцовете". Това той стори и със своята родина на Световното първенство в Катар, извеждайки я до големия финал.

Въпреки това, вече на 25 години, "Златната топка" все още изглежда мираж за бързоногия нападател. Енрике сподели, че с индивидуална брилянтност, колективен дух и успехи, отличието най-после ще бъде в ръцете на играча му.

"Очевидно, за да спечелиш 'Златната топка", като допълнение към индивидуалното представяне, което при Килиан е на максимално ниво, трябва да печелиш също клубни и национални трофеи", започна наставникът пред "Le10Sport" и продължи.

"Опитваме се да побеждаваме възможно най-много с ПСЖ. Не се съмнявам в нивото на Килиан. Сигурен съм, че ще спечели много 'Златни топки'. Нямам съмнения в това", добави още той.

Какво стори Мбапе?

Изминалият сезон бе поредният на много високо ниво за французина. Той записа 41 гола и 10 асистенции в 43 мача във всички турнири. Триумфира с титлата в Лига 1 и бе от ключово значение родината му да стигне до финала на Мондиал 2022, грабвайки "Златната обувка" на турнира след 7 попадения.

Покрай церемонията за "Златната топка" във Франция пък местни фенове си спомниха за митичния тим на България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички