ПСЖ надви преследвача си и дръпна с 15 точки на върха


ПСЖ надви преследвача си и дръпна с 15 точки на върха
Снимка: Официален сайт на ПСЖ

4128 0

ПСЖ записа трета поредна победа в Лига 1, след като надви Олимпик Марсилия. Лидерът във Франция се наложи с 2:1 над втория в класирането и увеличи преднината си на 15 точки.

Двете попадения на парижани бяха реализирани от Неймар (12') и Килиан Мбапе (45+4'). Френската звезда бе точен от дузпа, свирена за игра с ръка в наказателното поле. За Олимпик се разписа Чалета_Цар в 31', като хърватинът се възползва от груба грешка на Донарума след изпълнение на корнер.

Двубоят бе белязан от 3 отменени попадения, всичките заради засада. Две от тях бяха дело на домакините, 1 - на гостите. Успехът над втория в класирането затвърди възхода на ПСЖ в шампионата и спря серията от 4 поредни победи на Олимпик в Лига 1.

Ето как се разви мачът:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ПСЖ откри рано резултата на "Парк де Пренс" - в 12' Неймар засече хубаво центриране на Верати в наказателното поле и изстреля топката в мрежата на Лопес - 1:0. В 20' Мбапе проби в наказателното поле на гостите, но ударът му беше доста неточен, а се оказа и че е бил в засада.

В 32' ПСЖ позволи да им изравнят от статично положение. При изпълнение на корнер Донарума не прецени действията си и загуби топката, след като боксира. След разбъркване във вратарското поле Чалета-Цар все пак успя да бутне топката зад голлинията - 1:1. 

Активен двубой, разменени атаки. В 34' Неймар обстреля вратата на Марсилия от свободен удар на известна дистанция, но Пау Лопес се хвърли и отрази. След 40 минути игра на няколко пъти засади попречиха на ПСЖ да вкара втори гол. В 41' Меси получи чудесен пас в наказателното поле и стреля успешно, но е имало засада. В последната минута на първата част  Мбапе получи хубаво подаване в наказателното поле, но ударът му бе блокиран от бранител в бяло. 

Все пак в самия край на полувремето парижани получиха правото да изпълнят дузпа заради игра с ръка в наказателното поле на футболист на марсилци. Ситуацията беше разгледана с ВАР и реферът посочи бялата точка, а оттам Мбапе беше безкомпромисен - 2:1.

След 40 минути игра на няколко пъти засади попречиха на ПСЖ да вкара втори гол. В 41' Меси получи чудесен пас в наказателното поле и стреля успешно, но е имало засада. В 45' Мбапе получи хубаво подаване в наказателното поле, но ударът му бе блокиран от бранител в бяло. 
Все пак в самия край на полувремето парижани получиха правото да изпълнят дузпа заради игра с ръка в наказателното поле на футболист на марсилци. Ситуацията беше разгледана с ВАР и реферът посочи бялата точка, а оттам Мбапе беше безкомпромисен - 2:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След почивката ПСЖ продължава да е по-острият тим, без да успява да стигне до чисто положение. В 55' Неймар получи жълт картон за нарушение срещу Гендузи и побесня. Бразилецът изрази бурно негодуванието си от решението на съдията и от падането на съперника, като се наложи да бъде удържан от Пайе.

В 77' домакините успяха да вкарат за трети път, но и този гол не бе зачетен заради засада. В ситуацията Меси ефектно се освободи от няколко бранители на Марсилия, за да подаде към Мбапе, който стреля точно. Нямаше обаче на какво да се зарадва - резултатът е непроменен. 

В 86' Марсилия успя да изравни, реализирайки втория си точен удар в мача. Заради съмнения за засада обаче попадението на Салиба бе разгледано с ВАР и беше отменено. 

Стартови състави:

ПСЖ: Донарума, Мендеш, Кимпембе, Маркиньос, Хакими, Верати, Гей, Данило, Неймар, Мбапе, Меси

ОЛИМПИК МАРСИЛИЯ: Лопес, Переш, Чалета-Цар, Салиба, Ронже, Камара, Гендузи, Гей, Юндер, Жерсон, Пайе

ПРЕДИ МАЧА

Домакините продължават да са убедителен лидер в Лига 1, имайки с 12 точки повече от днешния си опонент, заемащ второто място. До края на настоящия сезон остават 7 кръга и ако парижани победят днес, титлата им изглежда гарантирана.

През есенния полусезон сблъсъкът между тези два тима завърши без победител и без голове. Очаква се тази вечер да не е така, най-малкото защото атакуващото трио на лидера се разигра в последните кръгове.

Олимпик обаче е в серия от 8 мача, в които постига само победи, включително и в Купата на конференциите. В Лига 1 тимът на Хорхе Сампаоли е записал 4 поредни победи преди тази визита.

ПСЖ ще бъде без контузените Диало, Ерера, Курзава, Дракслер и Паредес, Ди Мария е под въпрос. Олимпик ще бъде без Балерди, Де Ла Фуенте и Милик.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички