ПСЖ громи в Лига 1, Мбапе, Неймар и Меси се вихрят


ПСЖ громи в Лига 1, Мбапе, Неймар и Меси се вихрят
Снимка: Getty Images

11533 0

ПСЖ разгроми като домакин Лориен в мач от 30-ия кръг на Лига 1. Срещата на "Парк де Пренс" завърши при резултат 5:1.

По два гола за домакините вкараха Мбапе и Неймар, Меси се разписа веднъж в спора, а за гостите точен бе Мофи.

Звездите Меси, Неймар и Мбапе поведоха атаката на "принцовете" в този двубой. Като халфове за домакините стартираха Гай, Паредес и Данило. Защитната титулярна четворка бе - Хакими, Кимпембе, Маркиньос и Мендеш. А на вратата пази Донарума.

Мбапе и Данило нямаха късмет в завършващата фаза в първите 10 минути на мача, пропускайки от добри ситуации. В 12-ата минута Неймар се разписа от близка дистанция, след асистенция на Мбапе. Килиан пък вкара в 28-ата минута, пробивайки в наказателното поле след пас на Гай. Малко преди това Меси бе близо до гола, но не сполучи. До края на първото полувреме на мача и Хакими нямаше късмет при опасна ситуация пред вратата на гостите. В 56-ата минута Терем Мофи пък се възползва от грешка на "принцовете" и реализира за Лориен.

В 67-ата минута Килиан Мбапе беше изведен на границата на наказателното поле от Ашраф Хакими и шутът на Мбапе не даде шанс на вратаря - 3:1. В 73-ата минута Килиан Мбапе пусна тънко топката на пътя на Лионел Меси, който си освободи пространство за удар и стреля точно - 4:1.

В 90-ата минута Неймар оформи крайното 5:1, асистенция на Мбапе.

"Принцовете" са убедителни лидери в класирането на френското футболно първенство с актив от 68 точки. На втората позиция в таблицата е Олимпик Марсилия с 56 пункта. Лориен е на 16-о място, близо до опасната зона. До края на този сезон в Лига 1 остават 8 кръга.

Междувременно Пари Сен Жермен е близо до голям трансферен удар!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички