ПСЖ дава на Неймар над два пъти по-голяма заплата от тази на Килиан Мбапе


ПСЖ дава на Неймар над два пъти по-голяма заплата от тази на Килиан Мбапе
Снимка: Guliver/GettyImages

4271 0

Най-скъпият футболист в историята на футбола - Неймар, взима драстично по-висока заплата от тази на другата звезда в отбора на Пари Сен Жермен - Килиан Мбапе. По данни на France Football бразилската звезда прибира 48,9 млн. евро на година, а световният шампион с Франция - само 21,2 млн.

Това означава, че Неймар взима над два пъти повече пари от своя съотборник за една година - или с 27,7 млн. евро повече. Тази цифра едва ли е изненада на фона на трансферните суми, за които бяха привлечени двамата на "Парк де Пренс", но със сигурност разликата изглежда драстична, ако погледнем към представянето на двамата в последните месеци.

Бразилският нападател пропусна не малка част от мачовете на своя отбор поради контузии, докато Мбапе не спираше да бележи голове за своя отбор и е лидер по попадения в Лига 1. Преди пандемията от коронавирус Мбапе бе оценяван на около 200 млн. евро, което не е много далеч от 222-те милиона, които бяха платени за Неймар на Барселона преди три години.

Междувременно се появиха информации, че Барселона ще се възползва от "вратичка" в закона, за да си върне обратно Неймар (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички