Президентът на Франция каза с половин уста кой трябва да застане начело на ПСЖ


Президентът на Франция каза с половин уста кой трябва да застане начело на ПСЖ
Снимка: Getty images

2004 0

Френският президент Еманюел Макрон, който съвсем наскоро спечели изборите и си гарантира втори мандат, изрази по заобиколен начин своето виждане относно треньорския пост в гранда ПСЖ, в който играят три от звездите на световния футбол - Лионел Меси, Килиан Мбапе и Неймар.

*Припомняме, че преди време стана ясно, че Макрон лично е опитвал да убеди Мбапе да остане в Лига 1, вместо да заиграе в Ла Лига.

Сегашните му думи дойдоха на фона на засилващите се слухове, че Маурисио Почетино е "пътник" от Париж, а клубът има намерение да назначи на негово място легендарния Зинедин Зидан, който за последно бе начело на Реал Мадрид, но си тръгна от Испания след края на сезон 2020/21.

"Не, не съм говорил със Зидан, но го уважавам изключително много и като футболист, и като треньор", започна Макрон пред "RMC Sport".

"Той спечели три пъти Шампионска лига с Реал Мадрид, а това е трофей, който много искаме за някой от нашите клубове. Иска ми се Зидан да се върне да работи в страната, за да промотира Франция".

"Моята роля е да кажа, че Франция е чудесна страна за спорт и футбол, че тук има много хора, които обичат тази игра. За нас е важно играчите, които сме създали и които след това блестят на международната сцена, да се завръщат тук", добави още президентът.

Вижте още: Официално: Дженаро Гатузо застана начело на отбор от Испания

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички