ПСЖ предлага на Мбапе невъзможна за Реал Мадрид заплата


ПСЖ предлага на Мбапе невъзможна за Реал Мадрид заплата
Снимка: Getty Images/Guliver

4241 0

Има една сериозна пречка пред Реал Мадрид относно привличането на Килиан Мбапе. Испанският гранд не може да удовлетвори финансовите изисквания на нападателя. Настоящият му клуб ПСЖ ще му предложи много по-добър договор, а именно за 36 милиона евро годишно. Толкова получава сега голямата звезда на парижани Неймар, пишат във Франция.

От своя страна Реал може най-много да предложи на 22-годишната звезда сегашната му заплата в ПСЖ, а именно 21 милиона евро годишно. Единственият начин "белите" да повторят предложението на ПСЖ е като предоставят на футболиста голяма част от имиджовите му права. Обикновено на "Сантяго Бернабеу" поделят тези права с играчите наполовина, но за големи звезди се правят изключения.

Към момента в "Кралския клуб" харчат 448 милиона евро годишно за заплати на играчи и скоро трудно ще намалят този разход. Например, договорът на Гарет Бейл е в сила до лятото на 2022 година и клубът трудно ще му намери купувач през това лято. А в ПСЖ са наясно, че никой не може да даде такава заплата на Мбапе (подробности тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички