Отново напрежение и спор в съблекалнята: Неймар отвърнал на критиките на директор на ПСЖ


Отново напрежение и спор в съблекалнята: Неймар отвърнал на критиките на директор на ПСЖ
Снимка: Getty Images

12527 0

Новата година продължава да не върви добре за Пари Сен Жермен, който вече загуби три двубоя и завърши наравно в един от седемте си мача в Лига 1 през 2023 г., както и отпадна в 1/8-финалите на Купата на Франция. Това се случва преди сблъсъка в Шампионска лига срещу Байерн Мюнхен, като Килиан Мбапе и Лионел Меси страдат от контузии, а и формата им е поставена под съмнение.

Последният неуспех дойде в Монако, където отборът загуби с 3:1. Споменава се, че отборът е бил "тръшнат" от стомашен вирус, но това не е извинение за клуб с толкова високи стандарти. Това, което е сигурно е, че този последен провал показа, че има сериозно неразбирателство в съблекалнята.

Неймар срещу Луис Кампос: Спор в съблекалнята

Според L'Equipe е имало разгорещена дискусия между някои членове на отбора и спортния директор Луис Кампос, който наред с други неща упрекнал играчите за тяхната "липса на агресивност". Това не се е харесало на всички, особено на бразилското дуо Маркиньос и Неймар, за които проблемът на ПСЖ не е бил в агресията.

Очевидно двете страни са разменили разгорещени думи на португалски, майчиният език на главните герои в ситуацията. Размяната на думи изненадала няколко от членовете на персонала поради напрежението, което се възцарило. Неймар излезе ядосан от терена, където беше видян да прави жестове и да използва нецензурни думи в определени етапи от мача. Той дори използва критични думи срещу някои от съотборниците си. Младият френски нападател Юго Екитике беше един от най-засегнатите.

Напрежение в ПСЖ

Критиката на Кампос извади наяве цялата ярост на бразилеца и въпреки че първоначално се е запазило само в съблекалнята, сега излезе наяве. Клубът искаше да представи по-спокоен образ, като изведе един от капитаните да говори - Преснел Кимпембе.

"Най-важното е да останем единни, въпреки всичко, което се говори, въпреки всичко, което се случва, това е посланието", каза той, въпреки че зад кулисите това е друга история. ПСЖ е изправен пред тежък тест във вторник срещу Байерн и то не в най-добрия момент. Напрежението в съблекалнята, съмненията във формата и контузиите на двамата им основни играчи не помагат. А първият голям финал за сезона за парижани вече е тук.

А какво сподели наставникът на ПСЖ Кристоф Галтие след загубата от Монако - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички