Звучен шамар за ПСЖ преди мача с Байерн – Монако нашамари шампионите (ВИДЕО)


Звучен шамар за ПСЖ преди мача с Байерн – Монако нашамари шампионите (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

6221 0

Серията на ПСЖ от две поредни победи в Лига 1 приключи в Монако, където "монагаските" спечелиха дербито от 23-ия кръг на надпреварата с 3:1. По този начин столичани влизат в дългоочаквания първи елиминационен двубой от Шампионска лига срещу Байерн Мюнхен със серия от две тежки поражения в рамките на седмица – от Марсилия и съответно Монако за Купата на Франция и Лига 1.

Като големия "Играч на мача" може да бъде определен Уисам бен Йедер, който в рамките на полувреме асистира и вкара две попадения. Най-добре представил се за разбитите гости пък беше Донарума, който спаси редица положения, но въпреки това нямаше какво да направи в част от ситуациите.

Успехът прати "монагаските" на втора позиция със седем точки зад парижани, но равен брой срещи. ПСЖ остава на върха с 54 т., но евентуален успех на Марсилия над Клермон ще прати "южняците" на пет точки зад "принцовете".

В днешния двубой ПСЖ заслужено загуби, след като единственото положително по-съществено в статистиката на тима бе контролът на топката – 58% от двубоя, но домакините създадоха цели 18 голови положения, докато възпитаниците на Галтие имаха с 11 по-малко.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Малко повече от 180 секунди бяха нужни на домакините, за да открият резултата срещу парижаните. В голмайстор за "монагските" се превърна изиграващият изключително силен сезон - Александър Головин.

Video edited on Kapwing

Той получи късо подаване от близка дистанция чрез Бен Йедер и нямаше как да сгреши в подобна ситуация срещу Донарума - 1:0!

Преди още да е изминал и четвърт час домакините създадоха ново опасно положение, което този път стражът отрази. Кълбото обаче попадна в Диата, който го засече, но мощният удар бе изключително неточен.

Гол! В 18-тата минута Бен Йедер се превърна и в голмайстор, след като по-рано в двубоя асистира за Головин. Опитният футболист се възползва от изключителна грешка на развиващия се Битшиабу, който реши да задържа около наказателното поле и това му действие бе наказано с диагонален удар посока Донарума, което удвои до 2:0!

Video edited on Kapwing

В рамките на първите 25 минути разликата в головите ситуации бе сериозна между двата тима - 5 за домакините срещу едно единствено за ПСЖ, което обаче не бе чисто. 

Монако обаче не спираше да създава положения и след 60 секунди Донарума се отчете с ново ключово спасяване срещу Бен Шегир, за да остане резултатът непроменен.

Първата по-чиста ситуация пред гостите дойде малко преди да измине първият половин час. Тогава Маркиньос бе позабравен при изпълнението на корнер, но той бе покрит преди да засече. 

Гол! Заир-Емери направи сериозна крачка за своя отбор, след като върна попадение в 39-тата минута. Той бе намерен от левия фланг, където Бернард напредна и използва по най-добрия начин пространството пред себе си.

Video edited on Kapwing

Стражът на ПСЖ обаче отново трябваше да прави всичко по силите си, за да не допуска ново удвояване на пасива в резултата след около две минути. Тогава Бен Йедер отново се отчете с чудесен извеждащ пас към Головин. Руснакът обаче избра да завършва с десния крак и това не се получи.

Гол! Бен Йедер в крайна сметка оформи двата гола разлика на почивката, след като с последната ситуация през първото полувреме вкара втория си гол в мача. Френският капитан бе отново изведен от Бен Сегир в сходна ситуация, като тази на Головин от малко по-рано.

Той стреля вляво на Донарума и с рикошет в гредата топката се озова в мрежата на италианеца. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Първият четвърт час от второто полувреме премина сравнително спокойно в сравнение с този от изминалата част. Донарума се отчете с едно спасяване при изминаването на час от началото на двубоя, докато ПСЖ рядко създаваше опасни атаки.

В 74-тата минута домакините бяха близо до три гола разлика в тяхна полза, след като парижани щяха да се отбележат автогол. Центриране от левия фланг рикошира във футболист на гостите и само навременната реакция на Донарума спаси възпитаниците на Галтие.

След още 240 секунди Маркиньос застана на пътя на топката, за да предотврати удар към Донарума от пеналтерията. 

До поредното ключово спасяване на Донарума се стигна дори в добавеното време на срещата, когато Минамино бе напът да го разстреля, но италианецът се оказа на пътя на топката. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Монако: Нюбел, Агилар, Дисаси, Марипан, Кайо Енрике, Диата, Камара, Попана, Головин, Бен Шегир, Бен Йедер

ПСЖ: Донарума, Пембеле, Битшиабу, Маркиньос, Бернат, Витиня, Заир-Емери, Данило, Солер, Неймар, Екитике

ПРЕДИ МАЧА

ПСЖ има комфортна преднина на върха във френския елит. Момчетата на Кристоф Галтие са с актив от 54 точки - 8 повече от втория в класирането Олимпик Марсилия, от когото бяха победени в мач от осминафиналите за Купата на Франция.

Монако се намира в добра форма от 3 победи и 2 равенства в последните си пет срещи в Лига 1. Монегаските са четвърти в класирането с актив от 44 пункта. 

Първата среща между двата гранда на "Парк де Пренс" завърши при резултат 1:1, тогава точни бяха Кевин Фоланд за монегаските и Неймар за парижани.

Кристоф Галтие ще излезе с единайсеторка, която няма да включва големите звезди Лионел Меси и Килиан Мбапе, очаква се Неймар да бъде лидера в предни позиции. Парижани бъдат и без Ренато Санчес и Норди Мукиеле, които също лекуват травми.

Главен арбитър на сблъсъка ще бъде Клеман Тюрпен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички