Олимпик Лион най-вероятно ще изпусне голямата си звезда


Олимпик Лион най-вероятно ще изпусне голямата си звезда
Снимка: Gulliver/GettyImages

2432 0

Президентът на Олимпик Лион Жан-Мишел Ола потвърди, че клубът трудно ще успее да задържи голмайстора си Муса Дембеле през следващия сезон, след като отборът няма да играе в Шампионската лига през следващата кампания. Френският нападател е трансферна цел на английските грандове Челси и Манчестър Юнайтед.

23-годишният реализатор е заинтересован от преминаване на „Олд Трафорд“, след като треньорът на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяер ще търси нов нападател през летния трансферен прозорец. По рано през този месец Френската Лига 1 взе решението да прекрати кампанията заради пандемията от коронавирус, което означава, че Олимпик Лион ще завърши класирането извън местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири. Президентът на „хлапетата“ Жан-Мишел Ола остана крайно недоволен от решението и коментира ситуацията пред ‘Le Progres’. „Ще направя всичко възможно, за да запазя играчите. Но футболистите, които искат да играят в Европа може да напуснат, тъй като през следващия сезон няма да играем в клубните турнири на УЕФА.“

През настоящата кампания Муса Дембеле успя да реализира 16 гола в 24 мача за първенство. В Манчестър Юнайтед считат нападателя за идеален заместник на напусналия миналото лято в посока Интер Ромелу Лукаку. Челси също имат желание да вземат Дембеле като партньор в атака на Тами Ейбрахам. А ето кой играч на Олимпик Лион може да поеме към Барселона.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички