След отмяната на сезона: Canal+ прекрати договора си с Лига 1


След отмяната на сезона: Canal+ прекрати договора си с Лига 1
Снимка: Getty Images/Gulliver

1068 0

Телевизионният канал Канал+ прекрати договора си с Френската професионална лига (ЛФП), след като министър-председателят Едуар Филип заяви във вторник, че сезон 2019-20 няма да бъде подновен заради пандемията от коронавирус, съобщи L‘Equipe.

Според френския всекидневник каналът, които заедно с BeIN Sports държи правата за излъчване на мачовете от Лига 1 до края на сезона, вече бил предупредил ЛФП, че ще прекрати плащанията си, ако кампанията не бъде завършена.

Канал+, който все още трябваше да изплати 110 млн. евро на ЛФП, и BeIN Sports, купи телевизионните права за излъчване на Лига 1 от 2016-20 за сумата от 762 млн. евро.

L‘Equipe добави, че Канал+ е написал писмо до лигата, за да я уведоми за своето решение, но не даде детайли относно това как е придобил информацията. Канал+ за момента отказва коментар, а ЛФП не са открити за позиция по случая.

В същото време френският президент Еманюел Макрон се надява, че сезоните във Висшата лига, Бундеслигата, Ла Лига и Серия А също ще бъдат прекратени (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички