Във френската Лига 1 са се разбрали за шампиона, изпадащите и участниците в Европа


Във френската Лига 1 са се разбрали за шампиона, изпадащите и участниците в Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

1445 0

След като днес (30.04) сутринта се е състояла среща на Професионалната френска футболна лига е станало ясно, че ПСЖ ще бъде шампион на Лига 1, като това ще бъде обявено официално в следващите часове, информира "AS". Срещата е била, за да се изясни как ще завърши сезонът, след като стана ясно, че той няма да бъде доигран.

В крайна сметка е взето решението критерият да е точки, спечелени спрямо броя двубои. ПСЖ води с 12 точки пред втория Олимпик Марсилия и ще завоюва 9-ата си титла. Смята се, че това е най-справедливото решение - да се отсъди спрямо спечелените точки, съобразени с изиграните мачове.

Така Олимпик Марсилия е другият отбор, който се класира директно за груповата фаза на Шампионска лига, докато третият в класирането - Рен, ще отиде в третия квалификационен рунд за класиране в най-престижния клубен европейски турнир.

Лил ще отиде директно в груповата фаза на Лига Европа, докато другите две места за втория по сила европейски турнир ще са за Реймс и Ница - съответно петият и шестият в класирането. Все пак, Сент Етиен и Олимпик Лион все още имат възможността да се доберат до Европа вместо Реймс и/или Ница, тъй като има шанс турнирите за Купата на Франция и Купата на Лигата да бъдат доиграни и чрез тях да достигнат Европа.

Тулуза и Амиен ще изпаднат и ще поемат към Лига 2, откъде в първото ниво на френския футбол ще се изкачат Лориен и Ланс. 18-ият в Лига 1 - Ним, вероятно ще запази мястото си в елита, защото до този момент няма планове за плейоф за изпадащи и получаващи промоция, който би ги изправил срещу 3-ия в Лига 2 - Аячо.

Все още няма официално потвърждение на всичко това, но както бе споменато - очаква се до часове да има такова. Междувременно, Макрон се надява и сезонът в Серия А, Висшата лига, Ла Лига и Бундеслигата да се прекрати.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички