Неймар ще е най-ощетен след намаляването на заплатите във Франция


Неймар ще е най-ощетен след намаляването на заплатите във Франция
Снимка: Guliver/GettyImages

1867 0

Икономическата криза, причинена от коронавируса, застигна дори и френския хегемон Пари Сен Жермен, който ще направи големи съкращения на заплатите, за да не срещне още по-големи затруднения в бъдеще.

Вирусът стопира спорта, а футболните сезони в целия свят са прекратени за неопределено време. Във Франция отказът на Canal + и beIN Sports да плащат пари за телевизионни права този месец се удари във финансите на всички професионални френски клубове, докато спонсорът на Бордо прекрати договора им изцяло.

ESPN информира, че след дискусии между Националния съюз на професионалните футболисти във Франция (UNFP) и Министерството на икономиката и финансите е постигнато споразумение за препоръчване на временно намаляване на заплатите на професионалните играчи и клубове.

Футболистите, които взимат между 10 хиляди и 20 хиляди ще получат с 20% по-малко, а тези с възнаграждения между 20 хиляди и 50 хиляди с 30% по-малко. Намаление от 40% очаква футболистите, които получават между 50 000 и 100 000 на месец, а тези със заплати над 100 000 евро, ще трябва да се разделят с 50% от тях, какъвто е случаят с Неймар.

Междувременно, оказва се, че съобщение на Неймар към Коутиньо отпреди 3 години може да бъде решаващо за бъдещето на Коу сега.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички