Неймар ще е най-ощетен след намаляването на заплатите във Франция


Неймар ще е най-ощетен след намаляването на заплатите във Франция

987 0

Икономическата криза, причинена от коронавируса, застигна дори и френския хегемон Пари Сен Жермен, който ще направи големи съкращения на заплатите, за да не срещне още по-големи затруднения в бъдеще.

Вирусът стопира спорта, а футболните сезони в целия свят са прекратени за неопределено време. Във Франция отказът на Canal + и beIN Sports да плащат пари за телевизионни права този месец се удари във финансите на всички професионални френски клубове, докато спонсорът на Бордо прекрати договора им изцяло.

ESPN информира, че след дискусии между Националния съюз на професионалните футболисти във Франция (UNFP) и Министерството на икономиката и финансите е постигнато споразумение за препоръчване на временно намаляване на заплатите на професионалните играчи и клубове.

Футболистите, които взимат между 10 хиляди и 20 хиляди ще получат с 20% по-малко, а тези с възнаграждения между 20 хиляди и 50 хиляди с 30% по-малко. Намаление от 40% очаква футболистите, които получават между 50 000 и 100 000 на месец, а тези със заплати над 100 000 евро, ще трябва да се разделят с 50% от тях, какъвто е случаят с Неймар.

Междувременно, оказва се, че съобщение на Неймар към Коутиньо отпреди 3 години може да бъде решаващо за бъдещето на Коу сега.

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Други


Роналдо - Феномена, който многократно разби прогнозите и завладя футболния терен

Роналдо Луиш Назарио де Лима - по прякор Феномена, а не "другият Роналдо" или "дебелият Роналдо". Много закачени...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама