Никола Анелка си приписа заслуги за успехите на Килиан Мбапе


Никола Анелка си приписа заслуги за успехите на Килиан Мбапе
Снимка: Getty Images/Guliver

2083 0

Бившият френски нападател Никола Анелка смята, че има заслуга за успехите на своя сънародник Килиан Мбапе. Анелка, който започва кариерата си в ПСЖ и преминава през европейски грандове като Арсенал, Челси, Реал Мадрид, Ливърпул, Манчестър Сити и Ювентус, коментира, че е "премахнал препятствията" за играчите след него.

“Мбапе е също толкова силен технически, колкото и психически. Можеш да разполагаш с големи качества, но без добра психика, не стигаш до никъде. Аз обаче дойдох преди него, за да премахна препятствията. Аз бях сред първите, които заминаха за чужбина и осъществиха голям трансфер", заяви Анелка пред Le Parisien, визирайки гръмкия си трансфер от Арсенал в Реал Мадрид за 35 млн. евро през 1999 г.

"Освен това бях първият, който работеше със своето семейство, с братята ми, във време, в което на това не се гледаше с добро око в играта. Днес това е нормално. Аз бях пионер, а пионерът понася удари, но аз отворих вратата. Мбапе, с всичките негови силни страни, е облагодетелстван от моя опит отпреди 20 години, и то правилно", добави още Анелка.

В последно време се спекулира, че Килиан Мбапе може да премине в Реал Мадрид още това лято. Какъв е коментарът на Мбапе по темата - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички