Неочакван герой спаси ПСЖ от резил в Метц


Неочакван герой спаси ПСЖ от резил в Метц
Снимка: Getty Images

3939 0

Отборът на ПСЖ стигна до много ценна победа в преследването си на титлата във Франция, след като срази с 2:1 Метц като гост в мач от седмия кръг на Лига 1.

Големият герой за парижани при гостуването се казваше Ашраф Хакими, който вкара два гола (5 и 90+5). Бубакар Куяте пък изравни резултата за Метц в 39-ата, но това не стигна на домакините да стигнат до поне точка срещу именития си съперник.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В петата минута на срещата Мауро Икарди изпусна добра възможност да вкара, след като стреля с глава, но прати топката над напречната греда. Секунди по-късно обаче Хакими бе на точното място след центриране и прати топката с мощен удар в средата на вратата – 1:0.

Постепенно темпото в Метц спадна, а домакините изравниха резултата след 40 минути игра, когато Кики Куяте с глава след корнер изравни резултата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Десетина след подновяването на втората част Ниане пропусна да реализира с глава във вратата на ПСЖ след чудесна контраакция. Гай центрира отдясно, но ударът бе неточен. В 56-ата минута Неймар се завъртя добре пред бранител на Метц и шутира, но ударът на бразилеца срещна гредата на домакините.

Метц: Укиджа – Брон, Удол, Ниакате, Кентонз, Куяте, Маига, Пажо, Сар, Булая, Дьо Превил

ПСЖ: Навас – Хакими, Маркиньос, Кимпембе, Мендеш – Вайналдум, Данило, Рафиня – Неймар, Икарди, Мбапе

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Парижани гостуват на своя съперник в междинния кръг от Франция. Те ще бъдат без своята голяма звезда Лионел Меси, за когото клубът излезе с официално съобщение, че има травма след удар в лявото коляно (вижте подробности).

Положението на аржентинеца не е толкова тежко, но той ще бъде под въпрос и за следващия двубой на ПСЖ, който също е от френската Лига 1 - срещу Монпелие в събота (25 септември) на "Парк де Пренс". Испанското издание АS дори информира, че не е на 100% сигурен за мача с Манчестър Сити от Шампионска лига, който е след по-малко от седмица.

ПСЖ обаче разполага с достатъчно звезден и класен състав и без шесткратния носител на "Златната топка" и ще трябва да се справя без него. Отборът постигна важен обрат срещу пряк конкурент в предния кръг - Олимпик Лион (с 2:1).

Парижани са твърдо решени да си върнат шокиращо изгубената титла от миналия сезон и към момента вървят уверено към целта, като са единственият отбор, който имат пълен актив от точки до момента - 18 пункта след 6 срещи.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички