"Forbes" се произнесе: Eто кой е най-скъпоплатеният футболист за 2021 година


"Forbes" се произнесе: Eто кой е най-скъпоплатеният футболист за 2021 година
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

3530 0

Световноизвестното авторитетно американско списание "Forbes" публикува списък с най-скъпоплатените футболисти в света за календарната 2021 година!

На първо място очаквано е завърналият се в Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо - той е спечелил общо 125 милиона долара, от които 70 са от заплата, а останалите 55 млн. са дошли от рекламни договори.

Втори след него е футболистът на ПСЖ Лионел Меси, който е заработил общо 110 милиона долара - 75 от възнаграждения и още 35 милиона от реклами.

Трети след двете суперзвезди на футбола е световният шампион от 2018 г. Килиан Мбапе. Неговите печалби са доста по-скромни от тези на Роналдо и Меси - 43 милиона долара от заплати и 15 от рекламни договори!

Четвърти в класацията на "Forbes" е нападателят на Ливърпул Мохамед Салах с печалби на стойност 41 милиона - 25 от заплати и 16 от реклами.

Пети се нарежда голмайсторът на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски, който е заработил 35 милиона, от които само 8 са от реклами.

Интересно е да се отбележи, че халфът на Висел Кобе Андрес Иниеста продължава да е в челото, въпреки че не играе на най-високо ниво - в Япония той е заработил 35 млн. долара!

Бившият полузащитник на Барселона даде интересно интервю пред "Goal.com", в което говори за бъдещите си планове, напускането на Лео Меси в посока Париж и треньорските качества на Шави!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички