Меси, Неймар, Мбапе? Френската Лига 1 вече дори не е в топ 5 първенствата на Европа!


Меси, Неймар, Мбапе? Френската Лига 1 вече дори не е в топ 5 първенствата на Европа!
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

6002 0

Френското елитно футболно първенство - Лига 1, вече не е сред топ 5 първенствата на Европа. Първенството на Франция изпадна на шесто място на Стария континент, след като във вторник португалският Бенфика си осигури място за груповата фаза на Шампионска лига и донесе ценни точки на Португалия при коефициентите на УЕФА.

Бенфика отстрани отбора на ПСВ в плейофите за влизане в групите на Шампионска лига, с което Португалия вече има 44.216 точки. Това подрежда "мореплавателите" на пето място според коефициентите на УЕФА. Франция остава на шестото място с 43.498 точки, въпреки че в първенството играят звезди като Лионел Меси, Неймар и Килиан Мбапе.

Това означава, че тримата нападатели на ПСЖ на практика ще играят в шестото по сила първенство в Европа. На първо място остава първенството на Англия - Висшата лига, следвано от испанската Ла Лига, италианската Серия и немската Бундеслига. Общото разбиране за топ 5 първенствата на Европа вече не е актуално, защото френската Лига 1 изпадна от първата петица.

Междувременно все по-усилено се говори за трансфер на Килиан Мбапе в Реал Мадрид. От ПСЖ обаче му поставиха космическа цена, която Реал ще трябва да плати, ако иска да го закупи през това лято (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички