Меси и Мбапе надъхаха ПСЖ за Байерн Мюнхен в историческа вечер за французина (ВИДЕО)


Меси и Мбапе надъхаха ПСЖ за Байерн Мюнхен в историческа вечер за французина (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

10031 0

ПСЖ има успя да победи Нант с 4:2 у дома преди важната среща с Байерн Мюнхен в Шампионска лига. Големите звезди на тима - Лео Меси и Килиан Мбапе се отчетоха с по едно попадение, а вторият записа името си в историята на френския гранд.

Акцентът на вечерта определено бе последното попадение на Килиан Мбапе, с което той подпечата успеха на ПСЖ. Французинът вкара своя гол номер 201 с екипа на парижани, превръщайки се в едноличен лидер при голмайсторите в клуба, минавайки постижението на Единсон Кавани от 200 гола.

Неговият звезден партньор в атака - Лионел Меси, също се отчете с гол, с който даде преднина на парижани. Данило Перейра също се разписа, а парижани имаха късмета Джауан Хаджам сам да прати топката в своята врата. Попаденията за Нант пък бяха отбелязани от Людовик Блас и Ганаго.

ПСЖ продължава да е първи в Лига 1 с актив от 63 точки - 11 повече от втория Олимпик Марсилия. Нант пък е във втората половина на таблицата - 13-ти с 28 пункта.

Развой на срещата

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна по чудесен начин за парижани. Домакините установиха контрол от първия съдийски сигнал и откриха резултата още в 12-ата минута. Нуно Мендеш проби на фланга и пусна чудесна топка в наказателното поле. Там най-съобразителен бе Лео Меси, който добави топката във вратата на Нант - 1:0 за ПСЖ.

Video edited on Kapwing

5 минути по-късно резултатът бе удовен. След карамбол в наказателното поле на Нант топката стигна до Мукиеле, който опита да я вкара във вратата на Лафон. Получи се неприятен рикошет и той не успя да го направи. За негово щастие Джауан Хаджам сам прати топката в собствената си врата и направи резултата 2:0 за ПСЖ.

Video edited on Kapwing

Нант обаче успя да върне едно попадение в 31'. Людовик Блас видя, че Джанлуиджи Донарума бе оставил доста място между себе си и гредата и реши да си пробва късмета от малък ъгъл. Ударът на футболиста на Нант определено изненада италианецът, чиято грешка намалява резултата на 2:1.

Video edited on Kapwing

ПСЖ сякаш се срина след допуснатия гол и тотално капитулира в 38'. Ганаго бе на правилното място в точното време и успя да изравни след центриране от корнер. Донарума нямаше никакъв шанс да реагира и резултатът вече е 2:2.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част на "Парк Де Пренс" започна двуостро. Двата тима се бореха здраво, но до попадение стигна ПСЖ. В 60-ата минута Данило Перейра се извиси над всички в наказателното поле и засече центриране с глава и върна преднината на парижани - 3:2.

Video edited on Kapwing

В 66' Мукиеле бе повален на границата на наказателното поле. Първоначално главният арбитър посочи бялата точка, но след намеса на ВАР стана ясно, че нарушението е извършено извън наказателното поле и бе отсъден фал на неговата граница.

"Канарчетата" се втурнаха напред в търсенето на изравнителен гол. офанзивните футболисти на тима обаче срещаха добре подредената защита на парижани и капитулираха пред наказателното поле. В самия край на мача пък Килиан Мбапе оформи крайното 4:2 с гол №201 с екипа на ПСЖ. Французинът получи пас в наказателното поле. запази спокойствие и прати топката във вратата на Лафон.

ПСЖ: Донарума, Маркиньос, Мендеш, Мукиеле, Рамос, Руис, Витиня, Данило, Заир-Емери, Меси, Мбапе

Нант: Лафон, Блас, Кастелето, Сентонзе, Ганаго, Жирото, Хаджам, Моле, Мутусами, Палоа, Сисоко

ПРЕДИ ДВУБОЯ

ПСЖ излиза на "Парк де Пренс" срещу Нант в наглед лесен двубой срещу тим, който няма шансове за положително класиране в Лига 1. Именно евентуално подценяване обаче може да вземе главата на "принцовете". Фактът, че срещата е на гърба на предстоящия реванш от 1/8 финалите в Шампионска лига срещу Байерн Мюнхен я прави още по-сложна за парижани.

Нант спечели едва 28 точки от началото на сезона. Това оставя отбора на цели 18 пункта от Топ 5. С други думи, "канарчетата" нямат какво да губят в срещата си с френския гранд, а дори напротив - могат да трупат позитиви. Междувременно тимът се справя страхотно в турнира за Купата на Франция, където му предстои полуфинален мач с Лион.

В мачовете между двата тима ПСЖ е със сериозен превес. Парижани са спечелили 30 от двубоите с този съперник, 7 са загубили, а 5 завършват с реми. Последната битка помежду им през септември завърши с класическа победа за тима, воден от Кристоф Галтие.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички