Мбапе пише история, Меси понася освирквания: ПСЖ разгроми Аячо (ВИДЕО)


Мбапе пише история, Меси понася освирквания: ПСЖ разгроми Аячо (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

7296 0

ПСЖ разгроми Аячо с 5:0 по време на 35-тия кръг в Лига 1, който премина под знака на подкрепа за трета поредна година по адрес на ЛГБТ-обществото поради международния ден срещу хомофобията.

В герои за победителите се превърнаха Фабиан Руис (22'), Ашраф Хакими с гол в 33-тата минута, но и по-късно изгонен поради неспортсменско поведение, докато голямата звезда на вечерта бе Килиан Мбапе със своите две попадения (47', 54'). Петото попадение бе автогол на Юсуф. 

Попаденията на клубната легенда означаваха, че сметката му в Лига 1 през кампанията набъбва до 27 гола, което означава че четири сезона е реализирал по над 25 попадения. Нещо подобно не бе постигано от французин в Лига 1 през последните 60 години. 

ПСЖ пък се приближава до рекордна титла, след като има 6 пункта преднина от втория Ланс (75 т.) след 35 изиграни двубоя. Клубът вероятно е все по-близо и до раздяла с Лионел Меси, който бе често освиркван от домакинските фенове по време на двубоя. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ГОЛ! Домакините поведоха в резултата след 23 минути игра, след като Данило чудесно изведе Фабиан Руис, който от своя страна матира по чудесен начин Солакаро за 1:0!

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Преднината бе удвоена в 35' след щастливо стечение на обстоятелствата между близките приятели извън терена - Мбапе и Хакими. Именно мароканецът отбеляза попадението, след като французинът първо обстреля противниковата врата, но топката бе избита. Именно тогава бе довкарана за 2:0! 

Video edited on Kapwin

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ГОЛ! Възпитаниците на Галтие утроиха преднината си само 120 секунди след подновяването на двубоя. Сред голмайсторите попадна и Килиан Мбапе, за когото това бе специално попадение, пренаписало историята на френския футбол! 

Той се превърна в първия французин в Лига 1 за последените 60 години, който е вкарал по над 25 гола в рамките на 4 различни кампании. 

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Отново Мбапе реализира в 54', когато в негов асистент се превърна легендата на световния футбол - Серхио Рамос! 4:0!

ГОЛ! Разгромът стана все по-голям в 73-тата минута, когато се стигна до автогол на Юсуф за 5:0!

Напрежение доведе до червени картони на Хакими и Тома около 80-тата минута. Поради тази причина двата тима доиграха срещата с по 9 полеви играчи.

СЪСТАВИ

ПСЖ: Донарума, Бернат, Маркиньос, Рамос, Хакими, Данило, Верати, Руис, Екитик, Меси, Мбапе

Аячо: Солакаро, Авинел, Барето, Видал, Диало, Ел Идриси, Котадьор, Маркети, Спадануда, Тома, Юсуф

ПСЖ - Аячо по ТВ: Къде да гледаме мача от френската Лига 1?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Лионел Меси се завръща за Кристоф Галтие, но той няма да може да разчита на Преснел Кимпембе, Неймар, Нуно Мендеш, Пембеле и Мукиеле. Гостите пък ще бъдат без Левин, Гонсалес, Боту, Чиминяни и Тузгар.

Парижани са в серия от три поредни победи срещу този съперник, но преди това бяха завършили и три пъти поред при равен резултат. Трябва да се отбележи обаче, че само последният мач е отскоро (2022 година).

В класирането ПСЖ е първи със 78 точки. Втори е Ланс със 75, но и мач повече. Аячо пък е 18-и, като спасителното място е чак на 11 точки при оставащи четири мача до края.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички