Неймар заглуши критиците, а ПСЖ изпусна да бие с двуцифрен резултат (ВИДЕО)


Неймар заглуши критиците, а ПСЖ изпусна да бие с двуцифрен резултат (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

13639 0

Шампионът на Франция ПСЖ разгроми тима на Монпелие. с 5:2 в първия си домакински мач през новия сезон в Лига 1. Неймар отбеляза два гола за победата, Килиан Мбапе вкара веднъж, но и пропусна дузпа, а Ренато Санчес дебютира с гол за парижани.

ПСЖ, който стартира с атомното си трио Мбапе, Меси и Неймар, буквално изпусна да бие Монпелие с двуцифрен резултат, след като изтърва куп голови положения. Лионел Меси създаде няколко чисти голови ситуации за Неймар, но бразилецът не се възползва. Мбапе пък пропусна да вкара дузпа.

Първият гол в срещата бе автогол, след като Мбапе опита прострелно центриране, а Фалайе Сако вкара в собствената си мрежа. В края на първата част Неймар вкара от дузпа, а в началото на втората част отново той вкара за 3:0. 

Монпелие върна един гол, но ПСЖ отвърна с нови два - вкарани от Мбапе и новото попълнение Ренато Санчес, за който попадението бе дебютно. Неймар пък изпусна да оформи своя хеттрик, след като негово попадение бе отменено заради засада. В края на мача Монпелие върна един гол за крайното 5:2.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 17-ата минута Неймар получи страхотна възможност да вкара след виртуозен пас на Меси. Отбраната на Монпелие бе хваната в крачка, докато се изтегляше напред, а Неймар се озова на стрелкова позиция. Бразилецът обаче тръгна да овладява топката, а второто му докосване се оказа твърде нескопосано и не успя да се разпише.

Три минути по-късно отново Неймар нахлу опасно в наказателното поле на Монпелие, като дори успя да прекара топката между краката на вратаря Омлин, но защитник на гостите изчисти зад него. В средата на полувремето ВАР привика главния арбитър да прегледа игра с ръка на Жордан Фери. Съдията отсъди дузпа за ПСЖ, която бе изпълнена от Мбапе, но стражът Омлин спаси.

Video edited on Kapwing

В 26-ата минута Меси получи изгодна възможност да обстрелва вратата от пряк свободен удар. Изпълнението на аржентинеца прелетя над стената и бе в очертанията на вратата, но Омлин отново се отличи с чудесна намеса. В 39' Монпелие се пропука: Мбапе опита прострелно центриране в наказателното поле, а Фалайе Сако, в опит да изчисти, си вкара автогол - 1:0!

Само три минути по-късно Фалайе Сако отново влезе в ролята на грешник за Монпелие. Бранителят игра с ръка в наказателното поле, а главният арбитър отсъди нова дузпа за ПСЖ. Този път зад топката застана Неймар, който успя да вкара от бялата точка - 2:0!

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Седем минути след подновяването на играта ПСЖ стигна до трети гол. Агресивната преса на домакините даде резултат, след като вратарят на Монпелие трябваше да изрита топката на посоки, а кълбото се оказа в Ашраф Хакими. Той веднага се втурна в предни позиции и намери Неймар, който с глава успя да вкара втория си гол в мача - 3:0!

Video edited on Kapwing

В 58-ата минута Монпелие все пак успя да върне едно попадение. Този път отбраната на ПСЖ "заспа" и на практика първата опасност пред вратата на Джанлуиджи Донарума се превърна в гол. Безобидно центриране в наказателното поле бе свалено от Уахиб Хазири, а негов съотборник опита удар към вратата. Донарума спаси, но Хазири направи добавка и отбеляза - 3:1!

В средата на второто полувреме Килиан Мбапе успя да се реваншира за пропуснатата дузпа през първата част. След центриране от корнер топката бе отклонена от играч на Монпелие, а Мбапе изскочи на втора греда, за да засече с крак и да прати топката в мрежата на Омлин - 4:1!

В 85-ата минута Неймар оформи своя хеттрик. Лионел Меси предостави великолепен пас на гърдите на бразилеца в пеналтерията, а Неймар елегантно вкара. След намесата на ВАР обаче попадението бе отменено заради засада в хода на атаката.

Три минути по-късно влезлият току-що като резерва Ренато Санчес успя да вкара дебютното си попадение за ПСЖ с едва третото си докосване на терена. Нуно Мендеш предостави перфектна асистенция за Санчес, който от непосредствена близост до вратата успя да вкара - 5:1!

Video edited on Kapwing

В 91-ата минута Монпелие върна още един гол - защитникът Енцо Тчато успя да вкара в мрежата на Джанлуиджи Донарума и да намали изоставането на гостите - 5:2!

Стартови състави:

ПСЖ: Донарума, Хакими, Маркиньос, Рамос, Кимпембе, Мендеш, Верати, Витиня, Неймар, Меси, Мбапе

Монпелие: Омлин, Тчато, Сако, Кодза, Сант-Люс, Шотар, Савание, Мауаса, Хазири, Фери, Уаи

Преди мача:

Възпитаниците на Кристоф Галтие стартираха кампанията с трофей - спечелиха "Трофея на шампионите". Тогава Лео Меси и Неймар се развихриха и със съотборниците си отнесоха Нант с 4:0. Последва и ново шоу от двете легенди, в което "жертва" стана Клермон - 5:0.

Сега парижани са определяни като тотални фаворити, а за това спомага и вероятното завръщане на Килиан Мбапе сред опциите на наставника. Той пропусна първите срещи поради наказание и контузия. 

Гостите пък се измъчиха при домакинството си на Троа, което в крайна сметка спечелиха с 3:2. Те бяха по-настоятелният тим и се поздравиха с успеха. Победното попадение падна в 81-ата минута. Днес те ще се опитат да вкарат на домакините, които до този момент запазват "суха" мрежа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички