Легенда на "гаучосите": За Аржентина е по-добре Лео Меси да остане в ПСЖ


Легенда на "гаучосите": За Аржентина е по-добре Лео Меси да остане в ПСЖ
Снимка: GettyImages

2460 0

Легендарният аржентинец Марио Кемпес, човекът, който донесе първата световна титла в историята на Аржентина, посъветва Лионел Меси да остане в Пари Сен Жермен и да не се връща в Барселона, защото така ще бъде по-добре за родната му Аржентина.

Меси акостира в ПСЖ като свободен агент през 2021 година, а това лято договорът му изтича и въпреки че имаше устна договорка за удължаване, сега има по-големи шансове да се върне в Каталуния, отколкото да продължи на "Парк де Пренс".

Кемпес обаче не харесва тази идея. Според легендарния аржентинец с играта си в ПСЖ Меси запазва свежестта си и така може да продължи да носи успехи за "Ла Албиселесте".

"Завръщането на Меси в Барселона няма да е здравословно за него. Той е по-добре във Франция, там е по-спокойно и той ще бъде готов за Световното първенство през 2026 г. Може би съм егоист, но мисля за националния отбор на Аржентина", каза Кемпес в интервю.

"Откъм физическо и психическо спокойствие във Франция е по-добре за него, отколкото в Испания. По този начин той винаги ще бъде по-свеж за националния отбор. Целите на Барса са различни и те все още не са се възстановили от цялата криза след напускането му. В Каталуния има и ще има още много проблеми", добави бившият футболист.

Може ли Аржентина без Меси?

Меси ще поведе Аржентина следващото лято на Копа Америка в САЩ в битка за защита на трофея от 2021 година. Разбира се, всички очакват той да поведе "гаучосите" и в защитата на световния трон две години по-късно на Световно първенство в САЩ, Канада и Мексико.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Две звезди на Барселона саботират завръщането на Лео на "Камп Ноу"?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички