Късен гол на Килиан Мбапе измъкна разочароващ ПСЖ


Късен гол на Килиан Мбапе измъкна разочароващ ПСЖ
Снимка: GettyImages

6711 0

ПСЖ победи Рен с 1:0 в двубой от 24-тия кръг на шампионата. Момчетата на Маурисио Почетино разочароваха с играта си, като не успява да създадат особена опасност пред вратата на съперника, а малкото опити на Лионел Меси и компания да атакуват удряха на камък почти до самия край.

Най-чистата възможност за домакините дойде в 40-ата минута, когато Килиан Мбапе нацели гредата. При добавката Хави Симонс стреля прекалено леко и вратарят на гостите спаси.

В 65-ата минута Килиан Мбапе се разписа след асистенция на Меси. Попадението обаче беше отменено поради засада. Освен отменения гол, ПСЖ нямаше други точни изстрели във вратата. Въпреки че момчетата на Маурисио Почетино владееха топката през 65% от времето, тяхната тики-така не даваха нужния резултат.

В добавеното време на двубоя Килиан Мбапе вкара единствения гол, след като получи пас от Меси и нанесе първия точен удар във вратата на съперника.

ПСЖ е лидер в Лига 1 с 59 точки. Рен е пети с 37. За момчетата на Маурисио Почетино следва мач с Реал Мадрид в Шампионска лига във вторник. Следващият двубой на Рен е домакинство на Троа.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите опитаха атака в 4-ата минута. Опасността премина бързо и Кейлор Навас овладя топката. В 7-ата минута Буриердауд стреля от воле и костариканският страж на ПСЖ се намеси отново. Рен продължи да бъде по-активен и в 13-ата минута Ловро Майер опита далечен удар. Топката рикошира в Маркиньос и излезе в корнер. След това Сантамария стреля с глава в аут.

В 18-ата минута Мбапе изведе Меси отляво, той комбинира с Бернат. Испанецът центрира към Симонс и Алемдар спаси. В следващите минути ПСЖ опита да играе повече с къси подавания. Търпеливият подход на столичани не доведе до нищо интересно.

В 33-ата минута Мбапе беше изведен на стрелкова позиция. Топката обаче беше изчистена от защитник в корнер. Пет минути след това Верати опита да изведе Меси. Пасът беше прекалено силен.

В 40-ата минута ПСЖ изпусна най-чистото си положение. Килиан Мбапе нацели гредата, след това топката попадна в Симонс, който стреля право във вратаря.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първите секунди на второто полувреме Сантамария стреля от дистанция. Ударът мина в аут. В 48-ата минута Юлиан Дракслер стреля от границата на наказателното поле и изстрелът му мина много близо до целта.

В 53-ата минута Траоре проби отдясно. Центрирането му не достигна до никого. Две минути след това Хакими проби отдясно, но топката беше изчистена в корнер. Меси изпълни късо и атаката свърши с прекалено леск изстрел на Симонс.

В 63-ата минута многоходова акция на ПСЖ завърши с изстрел на Килиан Мбапе, който мина прекалено високо.

В 65-ата минута Лионел Меси пусна извеждащ пас към Килиан Мбапе, който не сгреши и откри резултата за ПСЖ. Маурисио Почетино реагира и пусна в игра Ди Мария и Вайналдум вместо Дракслер и Симонс.

В 75-ата минута Бенямин Буриегауд получи контузия. Въпреки това обаче футболистът на Рен стисна зъби и остана на терена.

В следващите минути опитите на ПСЖ също не дадоха резултат. Маурисио Почетино пусна в игра Тило Керер и Мауро Икарди, както и Нуно Мендеш.

90+4' - 1:0! Лионел Меси изведе Килиан Мбапе, който с първия точен удар във вратата на съперника вкара за 1:0!

СЪСТАВИ

ПСЖ: Навас, Хаикими, Маркиньос, Кимпембе, Бернат, Верати, Паредес, Дракслер, Хави Симонс, Меси, Мбапе

Рен: Алемдар, Траоре, Омари, Агуеро, Мелинг, Буриегауд, Мартин, Сантамария, Майер, Терие, Лаборде

ПРЕДИ МАЧА

Столичани са в отлична серия, като в последния двубой разгромиха действащия шампион Лил с 5:1, като това беше вторият път за повече от две години, в който ПСЖ вкара поне 5 попадения.

ПСЖ води с 13 точки в класирането и през този сезон все още няма загуба на "Парк де Пренс" (10 победи, 1 равенство).

Почетино няма да може да разчита на един куп звезди за срещата. - Абду Диало и Идриса Гей почиват след триумфа на Сенегал в Купата на африканските нации. Контузени са Неймар, Серхио Рамос и Андер Ерера. Данило Перейра е наказан.

За Рен аут са Жереми Доку, Жереми Желин, Ромен Салин и Флавен Таит. Само един от последните 10 директни сблъсъка между двата тима са завършили при нулево равенство през първото полувреме.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички