Какво бави дългоочаквания трансфер на Единсон Кавани?


Какво бави дългоочаквания трансфер на Единсон Кавани?
Снимка: Guliver/GettyImages

3602 0

Една от по-сериозните трансферни саги през зимния трансферен прозорец е свързана с нападателя на ПСЖ Единсон Кавани и неистовото му желание да напусне френския клуб. Както е известно, през последните години той се чувства недооценен на "Парк де Пренс", а на всичкото отгоре през настоящата кампания се превърна в резерва на Мауро Икарди. Това беше и причината уругваецът не просто да иска да напусне, но и да подаде официална молба за трансфер - прийом, до който футболистите прибягват, когато получат категоричен отказ да бъдат продадени. 

Нападателят изглежда вече се е договорил с ръководството на Атлетико (Мадрид) за финансовите параметри по своя контракт, но сделка между двата тима все още няма. Според информация на "Sport.es", причината е в сериозното разминаване на желанията на клубовете. Мадридчани предлагат 10 милиона евро за услугите на Кавани, докато от френския хегемон настояват за минимална компенсация в размер на 30 милиона евро. 

Атлетико обаче едва ли ще увеличи драстично сумата, която предлага. Бившият ас на Наполи е в последните 6 месеца на своя контракт и през лятото може да се озове на "Уанда Метрополитано" без трансферна сума. Заради сериозния паричен резерв, с който разполага френският клуб, ПСЖ не бърза с продажбата на Кавани и до последно ще настоява за по-голяма сума, въпреки че е сигурно, че нападателят ще напусне след края на сезона. 

В последните дни пък и други отбори се поинтересуваха от възможността да привлекат Кавани. Изглежда, че Манчестър Юнайтед и Тотнъм се отказаха от нападателя заради високите му финансови претенции, но трети английски гранд също пожела Кавани в редиците си (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички