Изумителният списък от футболисти, които могат да си уредят свободен трансфер през 2020 година


Изумителният списък от футболисти, които могат да си уредят свободен трансфер през 2020 година
Снимка: Guliver/GettyImages

5629 0

2020 година едва е започнала, а в световния футбол става все по-горещо. Трансферният пазар вече набира скорост и видяхме няколко отлични сделки още преди края на 2019 година, а тепърва се очакват няколко звездни трансфера през януари.

Още по-интересно е обаче при играчите, чиито договори изтичат в края на настоящия сезон, или иначе казано свободните агенти през лятото, които вече могат да преговарят с други отбори и да осъществят трансфер без да бъде плащана сума за правата им. 

Безспорно едно от най-интересните имена е това на кавалера на "Златната топка" за 2018 година Лука Модрич. Хърватинът все още не е подписал ново споразумение с Реал Мадрид и вече е свободен да преговаря с други тимове и да напусне "Сантиаго Бернабеу" срещу символична сума през зимата, или без трансферна сума през лятото. Двете страни водят преговори за нов контракт, но засега разминаванията между ръководство и играч е голямо. 

Друго голямо име, чийто договор изтича след края на сезона, е Кристиан Ериксен. Датчанинът се беше разбрал да бъде продаден през лятото на 2019 година, като огромен интерес към него имаше от Реал Мадрид, но "кралете" не бяха готови да платят исканите 80 милиона евро, при условие че плеймейкърът беше с изтичащ договор.

В крайна сметка, халфът остана, формата му спадна драстично, а сега вече е свободен да преговаря за свободен трансфер през лятото. Очакванията са, че той все пак може да бъде продаден срещу 20-30 милиона евро през зимния трансферен прозорец. 

Друга звезда от английската Висша лига също може да се озове в друг отбор през 2020 година. Вилиан, който е сред най-добрите играчи на Челси през настоящата кампания, има договор до края на юни 2020 година и все още не е подновил контракта си с лондончани. Интересът към него е много висок. 

Изброените до момента 3 суперзвезди на европейския футбол не са единствените изключителни играчи, които са с изтичащи договори през 2020 година. Списъкът с потенциални свободни агенти е един от най-добрите изобщо в последните 15-20 години, като може да видите всички футболисти, които ще са свободни агенти през 2020 година в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички