Жоао Феликс си избра ПСЖ, но парижани още умуват


Жоао Феликс си избра ПСЖ, но парижани още умуват
Снимка: Getty Images

1052 0

Обратното броене до новата  дестинацията на Жоао Феликс продължава без прекъсване. Португалският нападател следи календара и трансферния пазар, надявайки се да избегне завръщането си в Атлетико Мадрид.

Той обаче трябва да започне предсезонна подготовка в понеделник, 10 юли, и да започне турнето две седмици по-късно. С течение на дните Феликс признава, че вероятно ще трябва да участва в поне няколко тренировки с "дюшекчиите", докато потенциалните му ухажори остават колебливи дали да направят ход. Пари Сен Жермен обаче се интересува от него и перспективата устройва и двете страни, въпреки че трябва да се вземат предвид финансовите съображения. Жоао Феликс, все още само на 23 години, също е изкушен от възможността да се премести в Париж.

Ще се присъедини ли Жоао Феликс към ПСЖ?

Нападателят няма никакво желание да се връща в Атлети, но не е отворен за какъвто и да е друг ход. Докато първоначално гледаше към най-добрите клубове във Висшата лига, ПСЖ отговаря на изискванията му: възможността да играе в Шампионска лига и да се бори за титли.

Освен това присъствието на Луис Енрике, който преди това мотивира Феликс, когато имаше слухове за бъдеще в Атлетико, прави перспективата привлекателна. Идеята за трансфер под наем и потенциално обмисляне на мениджърска смяна през лятото внася допълнителна интрига. Освен това наличието на съотборници като Данило Перейра, Ренато и Витиня в съблекалнята укрепва аргумента на ПСЖ.

AS твърди, че евентуалното преминаване на Феликс в ПСЖ е силно зависимо от напускането на Неймар, въпреки че трябва да се разреши и ситуацията с Мбапе. Новият треньор има нужда от атакуваща искра, а португалският младеж може да осигури точно това.

Атлетико щастлив от напускането на Феликс

В Атлетико Мадрид с нетърпение очакват развитието. Клубът отвори вратата за напускането на Феликс, но те ще влязат в преговори само за важни предложения. Всяка заинтересована страна трябва да е готова да предложи около 100 милиона евро. Цифра, която никой не се е доближавал.

Ако исканата оферта не се материализира, Феликс ще остане част от отбора. Неотдавнашното съобщение, че Антоан Гризман ще носи фланелка с номер 7, накара мнозина да го изтълкуват като знак, че португалският нападател може да не е на видно място.

Краткият престой на Жоао в Челси не беше успешен и въпреки вярата на собственика в него, тази опция бързо беше изключена. Барселона също се възхищава на португалския талант, но сегашното им финансово състояние прави всяка потенциална сделка невъзможна, въпреки че от "Камп Ноу" се похвалиха с рекордни приходи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички