Чудо на "Камп Ноу"! Барселона се похвали с рекордни приходи


Чудо на "Камп Ноу"! Барселона се похвали с рекордни приходи
Снимка: GettyImages

6301 0

Барселона продължава да бъде ограничен от финансовия феърплей и икономическите липси ги спират да се подсилят с желаните трансферни попадения. И все пак, каталунците най-накрая получиха една добра новина от финансово естество.

Скок в приходите на "Камп Ноу"

Клубът пусна специално изявление, в което обяви, че са постигнати исторически цифри от търговска гледна точка. И за изненада на мнозина цифрите са надхвърлили приходите от последния предпандемичен сезон с 4%.

Акцентът е рекордният оборот от билети за срещи на мъжкия и женския отбор, както и за баскетболни срещи. "На Камп Ноу" са регистрирани приходи от 97,6 млн. евро и за първи път в историята на клуба са продадени 1 млн. билета.

Голям успех във физическите магазини

Също така Барса затваря настоящия сезон с 54% увеличение в продажбите във физическите магазини - най-вече на мъжките футболни екипи.   В допълнение, тези приходи позволиха броят на съществуващите магазини да се увеличи от шест на четиринадесет.

И накрая, клубът също така постигна рекордни приходи от подписването на нови спонсорски сделки, като тази със Spotify. В допълнение, други споразумения като тези с PRIME или Ambilight TV също допринесоха за тези изненадващи цифри. Доскорошният емблематичен защитник на каталунците Жерар Пике обяви още една добра новина, а именно, че Барселона е изплатила всичко и не му дължи нищо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички