"Игра на голове": Меси продължава да доминира над Роналдо - отне му ценен рекорд


"Игра на голове": Меси продължава да доминира над Роналдо - отне му ценен рекорд
Снимка: Getty Images

6870 0

ПСЖ понесе критики за представянето си срещу Реймс в края на миналия месец, когато завърши наравно 1:1. Критиките разбираемо бяха поети и от големите звезди на отбора. На Лионел Меси също не му бе спестено, че не е бил на ниво.

Още в следващия мач обаче световният шампион с Аржентина допринесе за успеха, след като реализира за 2:0 при победата с 3:1 като гост на Монпелие. Оказва се, че това попадение е символично в съперничеството му с Кристиано Роналдо.

Лионел Меси срещу Кристиано Роналдо - статистика

С този гол Меси изпревари португалеца по отношение на реализираните попадения за отбори от топ 5 първенствата на Европа. Аржентинецът е реализирал 697 гола за Барселона и ПСЖ, докато Кристиано е вкарал 696 попадения за Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Ювентус (Спортинг Лисабон е в Португалия, а първенството нито тогава, нито в момента е сред топ 5 първенствата на Европа, след като временно бе изместил местния шампионат на Франция).

Любопитното обаче е, че головете на Роналдо остават повече, ако гледаме само попаденията в първенствата. В този случай петкратният носител на "Златната топка" има 495 гола във Висшата лига, Ла Лига и Серия А, докато Меси се е отчел с 489 попадения в Ла Лига и Лига 1.

Един от големите въпроси остава дали Лионел ще успее да настигне Кристиано в Шампионска лига и кой ще завърши като "краля на турнира". Към момента португалецът има 140 гола и 41 асистенции, докато Меси е със 129 попадения и 40 асистенции.

С представянето от последните месеци обаче аржентинецът продължава да доминира над навършващия след дни 38 години нападател - нещо невиждано през цялото им изравнено съперничество. Самият Роналдо е в дупка и търси първи гол за Ал Насър, който има нужда от него точно сега.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички