Глас от ПСЖ: Реал Мадрид, не ние, е виновен за инфлацията в цените на играчите!


Глас от ПСЖ: Реал Мадрид, не ние, е виновен за инфлацията в цените на играчите!
Снимка: Getty Images

1266 0

Генералният секретар на Пари Сен Жермен Викториано Мелеро отхвърли обвиненията, че неговият клуб е отговорен за драстичното повишаване на цените на футболистите в световен мащаб. Той дори обяви, че отговорността за това е на Реал Мадрид.

"Инфлационните процеси във футболната екосистема са причинени не от действията на ПСЖ, а от политиката на галактикосите, провеждана от Реал Мадрид около 2000 година. ПСЖ, Ман Сити или Монако и техните акционери не носят отговорност за настоящата ситуация, причинена от тази инфлация", заяви Мелеро, цитиран от мадридския "AS".

"За да се появят нови играчи, са необходими инвестиции, което не се случва заради финасовия феърплей. Тази система позволява на исторически топклубове да останат на върха. Искаме ли затворена екосистема", каза още директорът във френския клуб.

Позицията на Мелеро е интересна и заслужава да се отбележи, че към момента ПСЖ е осъществил два от десетте най-скъпи трансфера във футбола. Две от 10 не е чак толкова много, но тук трябва да отбележим, че става въпрос за първия и втория най-скъп преход на футболист. На първо място в тази класация все още е Неймар, привлечен в Париж срещу 222 милиона евро. На втора позиция е закупуването на Килиан Мбапе, за когото ПСЖ плати (или предстои да доплати) 180 милиона евро. Реал е едва на десета позиция със 100-те милиона евро, които брои на Челси за Еден Азар. Как, според шефа на испанската Ла Лига - Хавиер Тебас, ПСЖ убива футболната "екосистема" четете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички