Революционно: УЕФА премахва правилото за финансовия феърплей?


Революционно: УЕФА премахва правилото за финансовия феърплей?
Снимка: колаж: Sportlive

2670 0

Европейската футболна централа планува да отмени правилото за финансовия феърплей, съобщава "The Times". Ръководството на УЕФА се готви да публикува проекти, които са свързани с тази сериозна тема. Това ще се случи идния месец - септември.

Оргнизацията ще предложи да се въведе таван на заплатите на футболистите, а за тези клубове, които го надвишават, УЕФА ще предложи да се въведе "данък лукс". Очаква се също така новите разпоредби да влязат в сила още през 2022 година.

Идният месец европейската централа ще уточни и правилата за клубовете, участващи в евротурнирите. Тези отбори ще получат правото да изразходват за заплати на играчи не повече от 70% от цялата сума, която получават. Клубовете, които не се вписват в установения лимит, ще плащат специален данък. Ако клубът надхвърли тавана с 20% или по-малко, той ще бъде длъжен да плати сума, еквивалентна на преразхода си.

Според The Times по време на септемврийското си съвещание УЕФА планира да обсъди мерки, изключващи създаването на Европейска Суперлига и всякакви други аналогични независими организации. А ето какво бе едно от последните важни за футбола решения на УЕФА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички