Галтие със същинска тактическа промяна в ПСЖ заради претенциите на Мбапе


Галтие със същинска тактическа промяна в ПСЖ заради претенциите на Мбапе
Снимка: Getty Images

1262 0

Старши треньорът на ПСЖ - Кристоф Галтие, говори преди предпоследния двубой на парижани от груповата фаза на Шампионска лига, в който възпитаниците му ще се изправят тази вечер срещу Макаби Хайфа у дома. 

Новата структура на "Парк де Пренс"

На пресконференцията специалистът разкри, че той е направил ключова тактическа промяна, след като е променил схемата на игра от 3-4-2-1 на 4-3-1-2. Галтие обясни промяната с желанието му да извлече максимума от атакуващото трио Лионел Меси, Килиан Мбапе и Неймар.

"Променихме нашата система в последните два мача по различни причини. Искахме да видим как можем да бъдем по-опасни и как тримата атакуващи играчи да играят по-близо един до друг", бяха думите на французина преди мача от група "H", която е насрочена за 22:00 часа българско време.

Натискът на Мбапе

Решението на наставника спокойно може да се определи като успешно, тъй като "принцовете" излязоха от серията ремита с две победи на родна земя, eдната от които срещу прекия съперник - Олимпик Марсилия. Това обаче не намалява опасенията, че последните действия на суперзвездата Килиан Мбапе са довели до решението. 

Той намекна за разочарованието си след нулевото равенство с Реймс, когато Меси и Неймар не бяха на разположение и така се стигна до пускането от първата минута на французина, който бе болен в същото време. 
"Изиграхме два мача с тази система. Но независимо от системата, играчите трябва да тичат много. Предимство е да имаш две системи... Постоянно мислим как да позиционираме най-добре нашите трима атакуващи играчи, играчи, които всеки треньор би мечтал да има. От мен като треньор зависи да им дам най-добрата възможност за изява", подплати още решението си Галтие.
Вижте на коя от трите суперзвезди в нападение от ПСЖ са предложили нов контракт!
Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички