Галтие: Синът ми има различни принципи, но не знам дали ще стане треньор


Галтие: Синът ми има различни принципи, но не знам дали ще стане треньор
Снимка: Getty Images

1878 0

Старши треньорът на Пари Сен Жермен - Кристоф Галтие, говори преди предстоящия гостуване на парижани на Аячо в петък вечер. Срещата е насрочена за 22 часа българско време, а гостите ще трябва да се справят без редица основни футболисти. Най-сложно е положението в задни позиции, където Данило и Кимбембе са контузени, докато Рамос е наказан поради червени картони. 

Нуждата от победа в ПСЖ 

"При нас има натрупване на мачове, може би имаме нужда от свежест. Длъжни сме да направим и добър резултат, защото всички си мислят, че на ПСЖ му е лесно. Ще играем с четирима в защита, това е единствената информация, която мога да ви издам", коментира специалистът на пресконференция преди срещата.

Парижани победиха в последния кръг Олимпик Марсилия в Париж със скромното 1:0, но преди това направиха три поредни ремита във всички турнири. 

Състоянието около Неймар

"Неймар играе много и засега няма проблеми. Преди началото на сезона той бе готов физически и психически. Когато тренирате много и се грижите за тялото ви, това се вижда. Когато е добре физически, той може да бяга от шпагатите и да се предпазва от контузии", обясни Галтие по адрес на бразилската суперзвезда.

"Може би не вкарваме толкова, защото станахме по-предвидими. Бяхме предвидими в мача с Марсилия, но заслужавахме да вкараме повече от един гол. Така бе и с Лион. Важно е да създаваме положения. Вероятно не сме толкова точни заради натрупаните мачове и добрата игра на вратарите срещу нас", обясни треньорът.

Галтие за битката между баща и син

"Ще бъде специален момент за мен като баща да се изправя срещу сина ми Жордан Галтие, който е помощник в Аячо. Той е пристрастен към футбола, но не успя да направи кариера като играч, каквато искаше. Той бързо започна треньорска кариера. Независим е. Често говорим в семейна среда. Той има принципи, които не са тези на баща му. Не знам дали ще стане треньор, но му казах да се опита да се наложи в тази роля", обясни Галтие-старши по адрес на сина си, който е помощник-треньор в Аячо.

Ето до какъв изходящ трансфер може да се стигне на звезда от ПСЖ посока Челси!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички