Футболистите на Марсилия отказали мачът с Лион да бъде доигран след инцидента с Пайе


Футболистите на Марсилия отказали мачът с Лион да бъде доигран след инцидента с Пайе
Снимка: Getty Images

1403 0

Двубоят в Лига 1 между Олимпик Лион и Олимпик Марсилия, белязан от грозен инцидент с участието на фен от трибуните, е трябвало да бъде доигран още снощи, но футболистите на гостите са отказали да излязат на терена, съобщават медиите във Франция. Както е известно, дербито бе прекъснато още в 5-ата минута, след като привърженик уцели Димитри Пайе от Марсилия с бутилка в главата.

Французинът щеше да изпълни корнер, когато бе уцелен и падна на терена. Капитанът на тима от Марсилия получи навременна медицинска помощ и се съвзе, но съдията Буке изпрати двата тима в съблекалните. Последва около 100-минутно прекъсване, а дикторът на стадиона в Лион обяви, че двубоят ще продължи, като играчите на домакините излязоха да загряват, но състезателите от Марсилия са отказали срещата да бъде подновена. След това мачът бе официално прекратен от главния рефер.

Предстои френската футболна федерация да реши какво наказание да наложи на Лион, както и дали и кога ще бъде доиграна срещата. Междувременно, виновният фен е идентифициран и арестуван от френската полиция и най-вероятно ще му бъде наложена доживотна забрана за посещения на футболни мачове. Това не е първи подобен инцидент тази година по време на двубой във Франция. Можете да си припомните ада, който изживяха на "Велодром" пък футболистите на ПСЖ преди няколко кръга. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички