Звезден ПСЖ бе на секунди от втора поредна издънка, Меси пак нацели гредата


Звезден ПСЖ бе на секунди от втора поредна издънка, Меси пак нацели гредата
Снимка: Getty Images

7779 0

Френският гранд ПСЖ бе изключително близо до втора поредна издънка, но този път съумя да се разпише в последните секунди и да го предотврати. Парижани осъществиха пълен обрат срещу Олимпик Лион и спечелиха с 2:1 в дербито на кръга от Лига 1.

Мегазвездата на тима Лионел Меси дебютира като титуляр в шампионата, а редом до него бяха Неймар, Килиан Мбапе и Анхел ди Мария. 34-годишният аржентинец бе много близо и до своя първи гол за новия си тим, но във втори пореден двубой бе спрян от гредата.

Парижани далеч не впечатлиха с представянето си и дори напротив - в големи периоди от срещата всъщност бяха надигравани от опонента си. Закономерно Олимпик Лион поведе в резултата в 54-ата минута, когато Токо-Екамби намери Пакета в наказателното поле и бразилецът от движение не остави шансове на Джанлуиджи Донарума.

Само 10 минути по-късно обаче ПСЖ получи правото да изпълни дузпа, която остави леки съмнения. Неймар бе фаулиран от Густо (докато го държеше за главата) и получи нарушение. Въпреки че и Меси бе на терена, Неймар изпълни дузпата и не сбърка, за да изравни.

СЪСТАВИ

ПСЖ: Донарума, Мендеш, Кимпембе, Маркиньос, Керер, Гей, Ерера, Ди Мария, Неймар, Меси, Мбапе

Олимпик Лион: Лопес, Густо, Боатенг, Денайър, Емерсон, Какере, Бруно, Пакета, Шакири, Токо-Екамби, Слимани

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Четвърт час след началото на срещата нито един от двата тима не бе стигнал до едно от така наречените 100%-голови положения. ПСЖ владееше повече топката (62% срещу 38%), но гостите от Лион имаха 3 пъти повече опити за гол (3 срещу 1).

В 16-ата минута атомното трио от нападението на парижани Меси-Неймар-Мбапе размени подавания, а накрая топката бе предоставена за аржентинеца, който стреля от движение, но твърде слабо и право във вратаря.

15-ина минути по-късно Токо-Екамби от гостите опита късмета си от далечна дистанция с много мощен изстрел, но Джанлуиджи Донарума, който малко по-рано бе поискал медицинска помощ, успя да се справи безпроблемно с удара.

В 32-рата минута се стигна до най-чистото положение до момента в срещата. Лионел Меси получи топката на отлична позиция и отправи феноменален изстрел в долния десен ъгъл. Антони Лопес обаче успя да отговори с брилянтно спасяване, изчиствайки топката в ъглов удар.

Само 5 минути по-късно Меси бе изключително близо до гола. Той се нае с изпълнението на пряк свободен удар, но изстрелът му се отби в напречната греда. Вратарят Лопес остана на място.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

54' - 0:1! Токо-Екамби подаде по страхотен начин към Пакета в наказателното поле, а 24-годишният бразилец не се забави и моментално стреля от движение с левия си крак. Топката бе пратена много близо до гредата и Донарума не успя да се намеси.

64' - 1:1! В 64-ата минута ПСЖ получи правото да изпълни дузпа, която бе спорно отсъдена за нарушение срещу Неймар. Бразилецът се нае с изпълнението излъга вратаря Лопес, за да изравни резултата с хладнокръвно изпълнение по земя.

10 минути след като резултатът бе изравнен Лионел Меси отправи първия си изстрел за второто полувреме. 34-годишният аржентинец размени подавания с Неймар и стреля отдалеч, но ударът му мина твърде далеч от страничния стълб.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Очаква се именно в днешното дерби новата мегазвезда на парижани Лионел Меси да запише първи двубой във френската Лига 1 като титуляр, след като до момента има едва 25 минути в първенството - като резерва срещу Реймс.

Аржентинецът вече игра като титуляр, но дебютът му в Шампионска лига за ПСЖ далеч не мина по мечтан начин, след като френският гранд се издъни срещу непретенциозния Брюж, завършвайки наравно 1:1, въпреки че в нападение "оперираха" Лионел Меси, Неймар и Килиан Мбапе.

В самия двубой пък 34-годишният атакуващ футболист бе изключително близо до своето дебютно попадение, но негов изключително красив и техничен изстрел завърши в напречната греда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички